ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές στην Ελλάδα: Ξέσπασαν 24 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο - Κερδισμένες μάχες σε Ηλεία και Εύβοια

Φωτιές στην Ελλάδα: Ξέσπασαν 24 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο - Κερδισμένες μάχες σε Ηλεία και Εύβοια
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Φωτιά: Σε διαρκή συναγερμό βρίσκεται η πυροσβεστική λόγω των δασικών πυρκαγιών που ξεσπούν στη χώρα. Τριπλό πύρινο μέτωπο στην Ηλεία και ακόμα μια μεγάλη εστία στην Εύβοια προκάλεσαν έντονη κινητοποίηση.

Αντιμέτωπη με τρία μέτωπα ήρθε η πυροσβεστική το μεσημέρι της Κυριακής (10/) στην Ηλεία. Συγκεκριμένα, ξέσπασνα πυρκαγιές στον Πύργο, στη Σπιάντζα και τα Σταματελαίικα ενώ ένα τέταρτο μέτωπο στη Βόρεια Εύβοια, στο χωριό Γιάλτρα, προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων.

Οι μάχες, ωστόσο, ήταν κερδισμένες για την πυροσβεστική καθώς η εικόνα και από τις τέσσερις πυρκαγιές είναι καλύτερη αυτή την ώρα, ενώ ήδη στην Εύβοια η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο

Φωτιά στην Σπιάντζα Ηλείας

Το πρώτο μέτωπο στην Ηλεία ξεκίνησε στην Σπιάντζα σε χορτολιβαδική έκταση, σε καλάμια. Στο σημείο επιχειρούν έως τώρα 19 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα, 3 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Η εικόνα της πυρκαγιάς στη Σπιάντζα από την ιστοσελίδα Patris News

Φωτιά στον Πύργο Ηλείας

Το δεύτερο μέτωπο στην Ηλεία ξεκίνησε στον Πύργο και καίει σε χαμηλή βλάστηση κοντά σε αστικό ιστό. Δεν απειλούνται προς το παρόν οικισμοί και η πυροσβεστική προσπαθεί για άμεση κατάσβεση.

Στο σημείο επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα και 2 ελικόπτερα. Στο παρακάτω βίντεο, από την ιστοσελίδα Patrisnews, η φωτιά κοντά στο γήπεδο του Πύργου.

Φωτιά στα Σταματελαίικα Ηλείας

Τρίτο μέτωπο στην Ηλεία ξέσπασε αργά το μεσημέρι έξω από το χωριό Σταματελαίικα. Η πυρκαγιά καίει σε αγροτική - γεωργική έκταση και όπως όλα δείχνουν δεν απειλείται κάποιος οικισμός καθώς η φωτιά είναι έξω από το χωριό.

Στο σημείο επιχειρούν έως τώρα 25 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 2 πεζοπόρα και 2 αεροσκάφη.

Φωτιά στα Γιάλτρα στη Βόρεια Εύβοια

Φωτιά ξέσπασε και στη Βόρεια Εύβοια στην περιοχή Γιάλτρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει σε δασική έκταση, ενώ σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Στο σημείο επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 7οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροσκάφη. Στην παρακάτω εικόνα, από την ιστοσελίδα Evima, το μέτωπο στα Γιάλτρα της Βόρειας Εύβοιας.

Ξέσπασαν 24 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Το Πυροσβεστικό Σώμα εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, ενημερώνοντας παράλληλα πως τα παραπάνω μέτωπα σε Ηλεία και Εύβοια, τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο και βρίσκονται σε ύφεση.

Συγκεκριμένα, από τις 18:00 του Σαββάτου ως τις 18:00 της Κυριακής (10/7), εκδηλώθηκα στην Ελλάδα 24 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα μέτωπα που ξέσπασαν την Κυριακή είναι σε ύφεση, ενώ επίγειες και εναέριες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζουν να επιχειρούν για την κατάσβεσή τους. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.