ΕΛΛΑΔΑ

Ιαβέρης στο Newsbomb.gr: Τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία του Κιλκίς

Ιαβέρης στο Newsbomb.gr: Τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία του Κιλκίς
Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός από το τροχαίο δυστύχημα στο Κιλκίς

Φονικές ήταν οι συγκρούσεις αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων και περιπολικού, με αγέλη αγριογούρουνων στο Κιλκίς

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Νέου Πετριτσίου βυθίζοντας στο πένθος την τοπική κοινωνία του Κιλκίς.

Την ζωή τους έχασαν δύο άνθρωποι και τέσσερις ακόμα δίνουν μάχη για να κρατηθούν ζωντανοί, μετά από το τροχαίο που σημειώθηκε, όταν τρία οχήματα έπεσαν σε αγέλη γουρουνιών.

Τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία

Ο δάσκαλος ασφαλούς οδήγησης, Κωνσταντίνος Ιαβέρης, ανέλυσε στο Newsbomb.gr τους λόγους που συμβαίνουν θανατηφόρα τροχαία στους επαρχιακούς δρόμους. Ο κ. Ιαβέρης τόνισε πως η ζώνη, η ταχύτητα, η απροσεξία των οδηγών και η κακή συντήρηση του επαρχιακού δικτύου είναι τα βασικότερα αίτια που χύνεται αίμα στην άσφαλτο.

«Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι στο επαρχιακό δίκτυο θα πρέπει να περιμένουμε ανά πάσα στιγμή να συμβεί το απρόοπτο, όπως π.χ. ζώα να πεταχτούν μπροστά μας, αυτό ακριβώς που συνέβη και στο τροχαίο στο Κιλκίς. Τα τροχαία δυστυχήματα στους επαρχιακούς δρόμους κατά κύριο λόγο οφείλονται και στο γεγονός ότι οι οδηγοί ξεπερνούν το όριο ταχύτητας, ενώ θα έπρεπε να οδηγούν στο όριο και κάποιες φορές ίσως και λιγότερο. Οι περισσότεροι από αυτούς τους δρόμους είναι κακοσυντηρημένοι. Ένα άλλο θέμα είναι ότι οδηγοί και συνεπιβάτες δεν φοράνε ζώνη ασφαλείας. Αν όλοι ήταν επιμελείς στο να φοράνε ζώνη στο αυτοκίνητο, και μπροστά αλλά και πίσω, τα τροχαία δυστυχήματα θα μειώνονταν κατά 35% με 40%. Γενικά θα πρέπει όταν οδηγούμε να φυλαγόμαστε πάρα πολύ, καθώς μόνο έτσι θα γλυτώσουμε πολλά τροχαία δυστυχήματα».

Το χρονικό του τροχαίου δυστυχήματος

Ένα περιπολικό με οδηγό 42χρονο αστυνομικό και συνεπιβάτες δύο συναδέλφους του έναν 44χρονο και έναν 36χρονο συγκρούστηκε με διερχόμενη αγέλη αγριογούρουνων και εξετράπη της πορείας του. Στη συνέχεια, όχημα που οδηγούσε 56χρονος αλλοδαπός με συνεπιβάτιδα 50χρονη ομοεθνή του, συγκρούστηκε με τα αγριογούρουνα, εξετράπη και ανετράπη σε διπλανό χωράφι.

Ακολούθως, ένα ακόμη όχημα, με οδηγό έναν 53χρονο ημεδαπό και συνεπιβάτη έναν 48χρονο, συγκρούστηκε με το υπηρεσιακό όχημα, με αποτέλεσμα και οι δύο επιβαίνοντες στο τρίτο αυτοκίνητο να χάσουν τη ζωή τους. Η 50χρονη συνεπιβάτιδα του δεύτερου οχήματος και οι τρεις αστυνομικοί νοσηλεύονται τραυματισμένοι στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.

Σχετικές ειδήσεις