Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Νεκρά δυο μέλη του πληρώματος - Σώθηκε ο πιλότος

Σάμος: Μοιραία η πτώση του Mi 8 με δύο από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος να είναι νεκρά και ένα να αγνοείται. Σώος ο πιλότος.

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Νεκρά δυο μέλη του πληρώματος - Σώθηκε ο πιλότος
Τραγωδία στη Σάμο με δυο νεκρούς μετά την πτώση του ελικοπτέρου
Samos 24
3'

Τραγωδία στη Σάμο, με δύο από τα μέλη του ελικοπτέρου Mi 8 που κατέπεσε το απόγευμα σε θαλάσσια περιοχή βόρεια του Παλαιοχωρίου να εντοπίζονται νεκρά. Ο πιλότος του ελικοπτέρου εντοπίστηκε ζωντανός και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Σάμου, ενώ αγνοείται το τέταρτο μέλος του πληρώματος.

Οι πληροφορίες για την ταυτότητα των νεκρών είναι συγκεχυμένες, καθώς το πλήρωμα αποτελούταν από τον Ρουμάνο πιλότο, δυο Μολδαβούς και έναν Έλληνα σύνδεσμο που είχε τον ρόλο του μεταφραστή.

Το χρονικό της τραγωδίας με την πτώση του ελικοπτέρου

Το ελικόπτερο που κατέπεσε το απόγευμα της Τετάρτης (13/07) στη Σάμο, είχε απογειωθεί από το νησί στις 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55. Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση επικρατούν άνεμοι πάνω από 6 μποφόρ. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου ήταν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Στην περιοχή ξεκίνησε άμεσα έρευνες το δεύτερο Mi8 και έχει φθάσει και το πλοίο του λιμενικού. Λίγο μετά τις 18:40, βρέθηκε ο πιλότος από το λιμενικό και ένα ακόμα μέλος του πληρώματος ενώ συνεχίστηκε η έρευνα για τα υπόλοιπα μέλη.

Στην επιχείρηση της έρευνας και διάσωσης συμμετέχει και μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο απογειώθηκε άμεσα από τη Σκύρο και έσπευσε στο σημείο.

Ο κυβερνήτης που εντοπίστηκε σώος και συνομίλησε με τους ανθρώπους που διεξάγουν την έρευνα, φέρεται να είπε πως είδε όλα τα μέλη του πληρώματος να βγαίνουν στην επιφάνεια της θάλασσας.

Μάλιστα, ο πιλότος επιβιβάστηκε στη συνέχεια στο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο είχε απογειωθεί από τη Χίο, όπου έδινε πληροφορίες στα στελέχη που επιχειρούν στην έρευνα για την ανεύρεση του πληρώματος του ελικοπτέρου, το οποίο ήταν μισθωμένο από την Ουκρανία για να επιχειρεί στις πυρκαγιές.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και των άλλων μελών του πληρώματος. Το δυσάρεστο, ωστόσο, ήταν πως βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων του Λιμενικού, οι οποίοι έκαναν ΚΑΡΠΑ και προσπάθησαν να επαναφέρουν στη ζωή τα μέλη που διασώθηκαν, το μοιραίο επήλθε και έτσι το ατύχημα μετατράπηκε σε δυστύχημα. Την ίδια ώρα, η πυρκαγιά συνεχίζει να καίει στη Σάμο, απειλώντας τις περιουσίες των ανθρώπων που βρίσκονται σε απόγνωση.

Η στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου

Το ελικόπτερο επιχειρούσε για την κατάσβεση πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στη δυτική Σάμο από το μεσημέρι της Τετάρτης (13/07), κι όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες η πτώση ήρθε τη στιγμή που προσπαθούσε να αντλήσει νερό από τη θάλασσα για να επιχειρήσει εκ νέου στο μέτωπο.

Η ιστοσελίδα Samos 24 δημοσίευσε τη φωτογραφία από τη στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου

Η στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρουSamos 24

Στον όρμο της Πλάκας, συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης καθώς ένα μέλος του πληρώματος, το τελευταίο, αγνοείται.

Το ελικόπτερο ήταν μισθωμένο από την Ουκρανία, στο πλαίσιο των ενοικιάσεων εναέριων μέσων για τη θερινή περίοδο όπου και υπάρχει έξαρση των πυρκαγιών στη χώρα μας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή