ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ξεκίνησε ο χορός των παραιτήσεων - «Σωστά διατάχθηκε ΕΔΕ», λέει στο Newsbomb.gr η Μ. Παγώνη

Πάτρα: Ξεκίνησε ο χορός των παραιτήσεων - «Σωστά διατάχθηκε ΕΔΕ», λέει στο Newsbomb.gr η Μ. Παγώνη
Θρίλερ με τον θάνατο του 49χρονου στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας
INTIME

Πάτρα: Σήμερα, Σάββατο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», θα υποβάλει την παραίτησή του, όπως άλλωστε του ζήτησε ο Θάνος Πλεύρης - Τι λέει στο Newsbomb.gr η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη - Το απόγευμα η κηδεία του άτυχου 49χρονου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την αποκάλυψη πως ένας 49χρονος έχασε την ζωή του επειδή δεν τον περιέθαλψαν στο νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας", της Πάτρας, όπου είχε σπεύσει το βράδυ της Τετάρτης, να ζητήσει βοήθεια.

Ήδη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ από την ΕΔΕ που ανακοίνωση πως θα διεξαχθεί άμεσα θα υπάρξουν συνέπειες για όσους ευθύνονταν, για την τραγική κατάληξη του περιστατικού.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με την κα. Ματίνα Παγώνη πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά) η οποία μας ανέφερε: «Ήταν ένα ατυχές γεγονός είναι πολύ βαρύς ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου αλλά δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έγινε οπότε πολύ σωστά διατάχθηκε ΕΔΕ.

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι όταν δεν εφημερεύει ένα νοσοκομείο και δέχεται ένα περιστατικό καλείται ένας γιατρός από ένα τμήμα το βλέπει και το αποφασίζει να διακομιστεί στο πλησιέστερο εφημερεύον νοσοκομείο. Δεν υπάρχουν επείγοντα όταν ένα νοσοκομείο δεν λειτουργεί».

Και πρόσθεσε: «Λένε όταν υπήρχαν 70 γιατροί στον "Άγιο Ανδρέα", λογικό ήταν αυτό για ένα μεγάλο νοσοκομείο αλλά ο καθένας ήταν στο τμήμα του και έβλεπε τα περιστατικά του. Δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει έξω από το νοσοκομείο. Ωστόσο γιατί δεν εκλήθει γιατρός στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορώ να το ξέρω.

Η νοσοκόμα που μίλησε με τον 49χρονο κατάλαβα ότι της είπε ότι είδε έναν άνθρωπο ο οποίος πήγε με τα πόδια στο νοσοκομείο και της είπε ότι είχε δει γιατρό την προηγούμενη ημέρα και επειδή πονούσε πήγε στο νοσοκομείο την επόμενη ημέρα και σίγουρα μια νοσοκόμα δεν είναι γιατρός».

Παραίτηση Διοικητή του νοσοκομείου

Σήμερα το πρωί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το tempo.gr ο Διοικητής του νοσοκομείου "Αγ. Ανδρέας" θα υποβάλει την παραίτησή του, όπως άλλωστε του ζήτησε ο Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός είχε χθες το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή από τον οποίο ζήτησε να τον διευκολύνει και να παραιτηθεί από την θέση του, κάτι για το οποίο δεν υπήρξε καμιά ένσταση από τον Διοικητή του νοσοκομείου. Έτσι σήμερα το πρωί αναμένεται να φθάσει στο υπουργείο του mail με την παραίτησή του.

Η νοσοκόμα

Βαρύς φαίνεται πως θα πέσει ο πέλεκυς και στη νοσοκόμα που υποδέχθηκε τον άτυχο πατρινό, όταν έφθασε στο νοσοκομείο.

Θυμίζουμε πως όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του, όταν ο άνδρας έφθασε στο νοσηλευτήριο, που δεν εφημέρευε, αλλά αποφάσισε να ζητήσει εκεί βοήθεια καθώς διέμενε στην ευρύτερη περιοχή, η νοσοκόμα στα ΤΕΠ δεν κάλεσε γιατρό να τον εξετάσει, απλά του είπε να μεταβεί στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου είχε εφημερία για να τον δεi γιατρός.

Η ίδια σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχεται πως δεν έκανε σωστή εκτίμηση της κρισιμότητας του περιστατικού, καθώς ο 49χρονος έφθασε στα ΤΕΠ με τα πόδια και όπως είπε τον είχε δει γιατρός την ίδια ημέρα και είχε διαγνώσει ψύξη. Ωστόσο παρότι της ανέφερε πως πονούσε και δεν αισθανόταν δεν κινητοποίησε το ιατρικό προσωπικό που εργαζόταν το βράδυ της Τετάρτης (περίπου 70 γιατροί όλων σχεδόν των ειδικοτήτων) για να τον περιθάλψει.

Όπως πληροφορείται το tempo24 η νοσοκόμα συνομιλώντας με διοικητικούς παράγοντες παραδέχθηκε το λάθος της και ζήτησε συγνώμη.

Η ίδια πάντως αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ που θα καθορίσει και την μελλοντική τύχη της, δεδομένου πως κινδυνεύει να τεθεί σε αργία. Να σημειωθεί ότι εργαζόταν επί σειρά ετών στο Δρομοκαΐτειο, από το οποίο και μετακινήθηκε το περασμένο έτος στο νοσοκομείο της Πάτρας.

Η ΕΔΕ

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης πήρε στα χέρια του το πόρισμα της κατεπείγουσας έρευνας χθες το απόγευμα ( την είχε ζητήσει νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας) και αμέσως διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ.

Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος, αναζητούνται και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμέλειές τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά, δεδομένου ότι εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων, που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Το απόγευμα η κηδεία

Στο μεταξύ σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν σήμερα το απόγευμα τον Θεόδωρο Νεμουτιάνο, που έφυγε αδόκητα από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο άτυχος άνδρας θα κηδευτεί στο Σκιαδά Τριταίας.

Η κηδεία του θα γίνει στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου.

Οργισμένη η αδελφή του 49χρονου

Μιλώντας για την κατάσταση που βιώνει η οικογένεια του θύματος, η αδελφή του αδικοχαμένου άνδρα μίλησε στον Alpha, μη μπορώντας να συγκρατήσει την οργή της για αυτούς που οδήγησαν τον αδελφό της στο θάνατο.

«Το νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» έχει μια πρωτοπορία. Έκαναν μια λεκτική και εικονική διάγνωση. Είδαν, άκουσαν και δεν εξέτασαν τον αδελφό μου και τον εκτέλεσαν τον αδελφό μου. Δεν έχει ξανασυμβεί» σημείωσε.

«Όπως τον καιρό των lockdown βγαίναμε στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουμε τους γιατρούς, έτσι να βγούμε και τώρα στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουμε τους γιατρούς του «Αγίου Ανδρέα» που εκτέλεσαν τον αδερφό μου και τον άφησαν να πεθάνει», είπε με δάκρυα στα μάτια η αδερφή του 49χρονου.

«Ευχαριστώ τη δικαιοσύνη που το ξεκίνησε, αλλά θέλω να την ευχαριστήσω αν το τελειώσει» πρόσθεσε για την έρευνα που έχει διαταχθεί για να αποσαφηνιστεί τι έγινε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.

Στη συνέχεια, απηύθυνε μήνυμα στον ίδιο τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, καλώντας τον να την κοιτάξει στα μάτια και να της πει ότι έγινε λάθος με τη ζωή του αδερφού της.

«Μπορεί να έρθει ο κύριος Πλεύρης και να με κοιτάξει στα μάτια; Τι θα μπορούσε να μου πει ο κύριος Πλεύρης αν τον είχα μπροστά μου; Τι θα έλεγε εκείνος αν ήταν η δική του μάνα στη θέση της δικής μου που μέσα σε λίγους μήνες έχασε και δεύτερο παιδί;» συμπλήρωσε η αδερφή του 49χρονου ζαχαροπλάστη που έχασε τη ζωή του τόσο άδικα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί από το οικογενειακό περιβάλλον του 49χρονου, το οικείο τους πρόσωπο πήγε αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο νοσοκομείο, παραπονούμενος για έντονες ενοχλήσεις στην πλάτη.

Οι ίδιες καταγγελίες, αναφέρουν ότι τον ενημέρωσαν πως το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και του πρότειναν να μεταβεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου εφημέρευε εκείνο το βράδυ, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Λίγη ώρα αργότερα ο 49χρονος εξέπνευσε.

Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι η νοσηλεύτρια, παρόλο που δεν έχει δώσει εξηγήσεις, παραδέχθηκε ότι δεν κάλεσε τον γιατρό καθώς υποστήριξε ότι η περίπτωση ήταν ένα ακόμη συνηθισμένο περιστατικό.

Ο άτυχος 49χρονος

«Μου έμεινε σε τρία λεπτά στα χέρια, καθ' οδον προς το Ρίο»

Ο αδερφός του 49χρονου, μιλώντας στο star.gr καταγγέλλει ότι στον «Άγιο Ανδρέα» δεν τον εξέτασαν: «Πήγε στον Άγιο Ανδρέα και ο σεκιουριτάς τον έδωσε στις νοσηλεύτριες. Τους εξήγησε ότι τον πονάει η πλάτη και εκείνες του είπαν ότι δεν εφημερεύει το νοσοκομείο και να πάει στο Ρίο. Ο Θοδωρής έπαιρνε την αδερφή μου και τον αδερφό μου τηλέφωνο, ο οποίος τον πήρε από τον Άγιο Ανδρέα για να τον πάει στο Ρίο».

«Μετά από 5 χλμ λιποθύμησε στο αυτοκίνητο. Στο Ρίο απλά επιβεβαίωσαν τον θάνατο. Στον Άγιο Ανδρέα δεν του πήραν ούτε την πίεση, κάποιος πρέπει να παρέμβει. Θέλουμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα, ποιος θα μας προστατέψει; Όταν μιλήσαμε ήταν πολύ φοβισμένος γιατί πονούσε πολύ. Με πήρε μετά από λίγο και μου είπε ότι τον έδιωξαν από τον νοσοκομείο και ότι πρέπει να πάει στο Ρίο γιατί τον έδιωξαν και δεν αισθανόταν καθόλου καλά», είπε και πρόσθεσε:

«Όταν τον συνάντησα έξω από το νοσοκομείο ήταν πολύ άσχημα. Μέσα σε τρία λεπτά πέθανε στα χέρια μου, έπαθε ανακοπή. Φτάσαμε στο Ρίο, αλλά ήταν πολύ αργά. Αν είχα αργήσει τρία λεπτά θα τον έβρισκα νεκρό στον δρόμο».

Σχετικές ειδήσεις