ΕΛΛΑΔΑ

Τρομακτικό βίντεο: Σπίτι παραδίδεται στις φλόγες στο Ντράφι

Τρομακτικό βίντεο: Σπίτι παραδίδεται στις φλόγες στο Ντράφι
Το σπίτι που παραδόθηκε στις φλόγες βρίσκεται στην οδό Κίμωνος στο Ντράφι.
Newsbomb.gr / Λευτέρης Παρτσάλης

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέναντι στην πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι.

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (19/7) στην Πεντέλη, με το πυροσβεστικό σώμα να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να περιορίσει τα ενεργά μέτωπα.

Βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το Newsbomb.gr και ο φωτορεπόρτερ Λευτέρης Παρτσάλης, απεικονίζει σπίτι στην οδό Κίμωνος στο Ντράφι, το οποίο τυλίγεται στις φλόγες σε χρόνο ρεκόρ καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο μέτωπο 420 πυροσβέστες, Στρατός και Αστυνομία

Νέα έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον εκπρόσωπό της, Γιάννη Αρτοποιό. Όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός, οι δυνάμεις στη φωτιά της Πεντέλης ενισχύονται διαρκώς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στον ευρύτερο ορεινό όγκο όπου εξελίσσεται η πυρκαγιά έχουν αναπτυχθεί 420 πυροσβέστες με 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 85 οχήματα και την ομάδα των 28 Ρουμάνων πυροσβεστών με τα οχήματά τους.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει υδροφόρες και μηχανήματα έργου, ενώ στο μέτωπο βρίσκονται και ισχυρές δυνάμεις εθελοντών της πυροσβεστικής αλλά και της Πολιτικής Προστασίας.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα πάντα με τον κ. Αρτοποιό, έχει διαθέσει την ομάδα «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» με 22 στελέχη, ενώ η Αστυνομία έχει αναπτύξει 282 αστυνομικούς με 90 οχήματα, έτσι ώστε να βοηθήσουν στην ασφαλή διέλευση των κατοίκων από τις οδούς έτσι ώστε να εκκενώσουν περιοχές όπου αυτό είναι αναγκαίο.

Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι το ΕΚΑΒ δεν έχει δεχθεί καμία κλήση για τραυματισμούς ή αναπνευστικά προβλήματα λόγω της πυρκαγιάς, παρόλα αυτά τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της περιοχής και το ΕΚΑΒ είναι σε μέγιστη ετοιμότητα, όπως και σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας είναι στο σύνολό τους τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής.

Σχετικά με την εκκένωση του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ο κ. Αρτοποιός ανέφερε πως έχουν μεταφερθεί 35 παιδιά από το Νταού και 36 παιδιά από το Παίδων, στα νοσοκομεία «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία σοφία».

«Στο πλαίσιο των συσκέψεων υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Κλιματικής Αλλαγής και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Στυλιανίδη, με τη συμμετοχή των υπουργών Υγείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, είναι διαρκής η ενημέρωση από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος που βρίσκονται στο πεδίο», ανέφερε επίσης ο κ. Αρτοποιός.

Τέλος, υπογράμμισε πως οι δυνάμεις θα ενισχυθούν για τον περιορισμό της πυρκαγιάς, ενώ τα εναέρια μέσα είναι σε μέγιστη ετοιμότητα έτσι ώστε να επιχειρήσουν με το πρώτο φως της ημέρας.

Η ενημέρωση της πυροσβεστικής:

Η πυρκαγιά κάνει τη νύχτα - μέρα

Οι εικόνες από το μέτωπο της πυρκαγιάς, που φέρνει το Newsbomb.gr στο φως της δημοσιότητας συγκλονίζουν. Οι μαύροι καπνοί έχουν καλύψει σχεδόν όλο τον ουρανό της Αττικής, με το μέτωπο να είναι ορατό από αρκετές περιοχές.

Δείτε τις φωτογραφίες

Έτοιμος να συνδράμει και ο στρατός με 150 κομάντος

Στην επιχείρηση πυρόσβεσης στην Πεντέλη συμμετέχουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις με δύο ομάδες που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο του σχεδίου «Δευκαλίων».

Πρόκειται για περίπου 150 κομάντος από την 2η ΜΑΛ (Μοίρα Αλεξιπτωτιστών) και το 575 ΤΠΝ (Τάγμα Πεζοναυτών) και δύο τροχοφόρους Φορτωτές.

Οι στρατιωτικοί είναι σε δίωρη ετοιμότητα επέμβασης. Πρόκειται για περίπου 150 εκπαιδευμένους στρατιωτικούς από την 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών και το 575 Τάγμα Πεζοναυτών.

Ο στρατός θα διαθέσει και αριθμό λεωφορείων για την εκκένωση κατοίκων, εφ' όσον απαιτηθεί.

Δραματική προειδοποίηση μετεωρολόγων για «δύσκολη νύχτα»

Δραματική είναι η πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά, αλλά και της Χριστίνας Σούζη και του Κλέαρχου Μαρουσάκη, γγια τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ώρες αναφορικά με τη φωτιά στην Πεντέλη.

Όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, η μέση ένταση των ανέμων τη νύχτα μπορεί να μην ξεπερνά τα 5 με 6 μποφόρ, ωστόσο οι ριπές του ανέμου θα φτάνουν 7-8 μποφόρ. Παράλληλα σημείωσε, ότι «οι συνθήκες θα εξακολουθήσουν να είναι δύσκολες και το βράδυ, ενώ πριν τα ξημερώματα θα ενισχυθούν».

Άνεμοι της τάξης των 7 με 8 Μποφόρ με ισχυρές ριπές έπνεεαν κατά την στιγμή που ξέσπασε η σοβαρή πυρκαγιά στην Πεντέλη τόνισε η μετεωρολόγος του ΣΚΑΙ Χριστίνα Σούζη αναφέροντας πως αυτή τη χρονική στιγμή οι άνεμοι έχουν πέσει στα 5-6 Μποφόρ ωστόσο κατά περιόδους οι ριπές ανέμων αγγίζουν τα 7 Μποφόρ.

Για δύσκολη νύχτα έκανε λόγο και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Νωρίτερα σήμερα εκκενώθηκαν τέσσερις περιοχές, ενώ υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια και περιουσίες στις περιοχές από όπου πέρασε η φωτιά.

Το 112 έστειλε μήνυμα για να εκκενωθεί η Ανθούσα, το Ντράφι, η Διώνη και το Δασαμάρι.

Δείτε φωτογραφίες από το πύρινο μέτωπο το πύρινο μέτωπο το απόγευμα της Τρίτης

Σχετικές ειδήσεις