ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Ηλεία: «Γλείφουν» τα σπίτια οι φλόγες στα Άγναντα – Δραματικές ώρες

Φωτιά στην Ηλεία: «Γλείφουν» τα σπίτια οι φλόγες στα Άγναντα – Δραματικές ώρες
Απειλεί κατοικίες η φωτιά στα Άγναντα Ηλείας
Patris News

Φωτιά: Ξεφεύγει το μέτωπο που καίει από το πρωί στα Άγναντα Ηλείας, με τους πυροσβέστες και τους κατοίκους να δίνουν μάχη για να σώσουν σπίτια και περιουσίες.

Ώρες αγωνίας για τους κατοίκους στα Άγναντα του δήμου Ήλιδας στην Ηλεία, αλλά και για αυτούς στον παρακείμενο οικισμό Λουκάς όπου ξέσπασε ένα δεύτερο μέτωπο και έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή δεν επέτρεψαν να ελεγχθεί η φωτιά, η οποία πλέον πήρε κατεύθυνση προς τα σπίτια και απειλεί τις κατοικίες και τις περιουσίες των ανθρώπων στην περιοχή.

Πυροσβέστες και κάτοικοι δίνουν τιτάνια μάχη να σώσουν τα σπίτια τους, ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν κάνοντας ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό και τα εναέρια μέσα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Patris News.

Άλλωστε, τεράστια ήταν εξαρχής η κινητοποίηση των δυνάμεων της πυροσβεστικής, τόσο των επίγειων όσο και των εναέριων, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Άγναντα της Ηλείας.

Στο σημείο, σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 41 οχήματα και ένα Πεζοπόρο Τμήμα από την Πάτρα. Από αέρος ρίψεις επιχειρούν ένα ελικόπτερο Erickson, ένα ελικόπτερο AB214 και δύο CL 415.

Μπορεί το δάσος που βρίσκεται στα ανατολικά της πυρκαγιάς είναι δρυς και όχι πεύκο, το οποίο είναι σαφώς πιο εύφλεκτο και προσφέρει καύσιμη ύλη στην πύρινη λαίλαπα, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι έχουν στρέψει το μέτωπο προς τα σπίτια κι αυτό έχει προκαλέσει γενικό συναγερμό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας κ. Βαγγέλη Χριστοφόρου, ζητήθηκε λεωφορείο για να απομακρύνει κατοίκους του χωριού, ενώ όπως τόνισε, γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όμως οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Εντολή για εκκένωση δεν έχει δοθεί, ωστόσο, ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ είναι στο σημείο έτσι ώστε να διευκολύνουν την κατάσταση αν υπάρξει μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων.

Το πύρινο μέτωπο στα Άγναντα ΗλείαςPatris News

Στο νοσοκομείο με εγκαύματα ένας πυροσβέστης

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς, μάλιστα, υπήρξε και τραυματισμός ενός πυροσβέστη. Για την ακρίβεια, ένας άνδρας της 6ης ΕΜΑΚ διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας καθώς είχε πολλαπλά εγκαύματα.

Ο πυροσβέστης είχε εγκαύματα σε πολλά σημεία του σώματός του, και χρειάστηκε να του δοθεί ιατρική βοήθεια.