ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Χειρουργός αρνήθηκε να εξετάσει ανήλικη στο Νοσοκομείο του Ρίου – Αποφασίστηκε ΕΔΕ

Πάτρα: Χειρουργός αρνήθηκε να εξετάσει ανήλικη στο Νοσοκομείο του Ρίου – Αποφασίστηκε ΕΔΕ
ΕΔΕ για χειρούργο στο Νοσοκομείο του Ρίου που αρνήθηκε να εξετάσει ανήλικη εν ώρα εφημερίας
INTIME

Πάτρα: ΕΔΕ για τον χειρούργο που αρνήθηκε να εξετάσει ανήλικη στο Νοσοκομείο του Ρίου. Παραλίγο να κινδυνέψει με σηψαιμία

Νέο περιστατικό σε νοσοκομείο της Πάτρας το οποίο αρνήθηκε να εξετάσει ασθενή. Αυτή τη φορά σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» πρόκειται για συμβάν στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου χειρούργος αρνήθηκε να εξετάσει μια νεαρή ανήλικη κοπέλα εν ώρα εφημερίας, ενώ οι παθολόγοι είχαν παραπέμψει σε αυτόν τρεις φορές το συγκεκριμένο περιστατικό.

Οι συνοδοί μετά την άρνηση του γιατρού να την εξετάσει την μετέφεραν στο ιδιωτικό κέντρο «Λητώ» στην Αθήνα, όπου εκεί διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι αντιμετώπιζε έντονη σκωληκοειδίτιδα και αν αργούσαν λίγο ακόμα θα μπορούσε το παιδί να έχει πάθει μέχρι και σηψαιμία.

Για το περιστατικό ορίστηκε ΕΔΕ την οποία ανέλαβε ο αναπληρωτής διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας (ΠΓΝΠ), κ. Ανδρέας Μαζαράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr φαίνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όπως όλα δείχνουν εδώ και καιρό στο νοσοκομείο υπάρχει κόντρα ανάμεσα σε παθολόγους και χειρούργους.

Η καταγγελία που έγινε αναφέρει ότι ο εφημερεύον χειρούργος αρνούνταν να εξετάσει το παιδί για να μην κάνει εκείνος τις «κλασσικές» εξετάσεις (αίματος, μετρήσεις κ.α.), με αποτέλεσμα να κινδυνέψει το ανήλικό κορίτσι. Θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» η συνοδός του κοριτσιού έχει ήδη επικοινωνήσει με τον διοικητή του νοσοκομείο Δημήτρη Μπάκο. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια είναι νοσηλεύτρια.