ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες ντροπής στη Ζάκυνθο: Ιδιώτες καθάρισαν την παραλία – Τι λέει στο Newsbomb ο Βασίλης Κικίλιας

Εικόνες ντροπής στη Ζάκυνθο: Ιδιώτες καθάρισαν την παραλία – Τι λέει στο Newsbomb ο Βασίλης Κικίλιας
Ο Βασίλης Κικίλιας ξεκαθαρίζει στο Newsbomb.gr ότι ο Δήμος είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα της παραλίας
Facebook

Καμία ευθύνη δεν αναλαμβάνει ο Δήμος Ζακύνθου για την ντροπιαστική φωτογραφία με τα σκουπίδια στο «Ναυάγιο». Ο Βασίλης Κικίλιας ξεκαθαρίζει τις αρμοδιότητες για την καθαριότητα των παραλιών

Σάλος προκλήθηκε με τη φωτογραφία που απεικονίζει την παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο να έχει γεμίσει σκουπίδια, αμαυρώνοντας την ομορφιά ενός από τα ομορφότερη μέρη στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως.

Από την ώρα που κυκλοφόρησε η εικόνα αυτή, ο καθαρισμός και η προστασία της παραλίας έχουν γίνει ένα μπαλάκι ευθυνών, με τον Δήμο Ζακύνθου να μην αναλαμβάνει την ευθύνη για την ντροπιαστική κατάσταση στο «Ναυάγιο» και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να κατηγορεί ευθέως την Επιτροπή του υπουργείου Τουρισμού για την οργάνωση και τον καθαρισμό της παραλίας σε καθημερινή βάση

Κικίλιας στο Newsbomb.gr «Θεμελιώδης ο καθαρισμός των παραλιών από τους Δήμους»

«Απόλυτη ευθύνη των Δήμων ο καθαρισμός όλων των παραλιών της Ελλάδας» τόνισε στο Newsbomb.gr, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας σαφές ότι είναι θεμελιώδης αρμοδιότητα της εκάστοτε Τοπικής Αυτοδιοίκησης να διατηρεί καθαρές τις παραλίες της.

Ο υπουργός επισήμανε ότι τέτοιες εικόνες δεν τιμούν καθόλου την Ελλάδα, εξηγώντας μάλιστα πως το υπουργείο Εσωτερικών παραχωρεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τη δικαιοδοσία προστασίας των παραλιών που ανήκουν στον Δήμο.

Εξαφανισμένος ο δήμαρχος

Αφού ο κύριος Αρετάκης κατηγόρησε την Επιτροπή του Υπουργείου Τουρισμού για την ευθύνη των σκουπιδιών στην παραλία, δεν εμφανίστηκε ξανά. Το Newsbomb.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, όμως δεν κατέστη εφικτό.

Μάλιστα, η εταιρεία που διαχειρίζεται την παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο, έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας σε μορφή εξώδικου στον Δήμαρχο Ζακύνθου για παραμέληση της παραλίας, χωρίς ωστόσο να λάβει κάποια απάντηση από τον ίδιο.

Λίγο μετά τις 12:00 ο κ. Αρετάκης πέρασε στην αντεπίθεση δίνοντας τη δική του απάντηση για την ευθύνη καθαριότητας των παραλιών, σημειώνοντας πως «Οι παραλίες του νησιού ανήκουν στην Κτηματική Υπηρεσία» και ότι «Ο δήμαρχος δεν έχει ανάγκη υποδείξεων για την καθαριότητα του νησιού και μάλιστα κατά την τουριστική περίοδο».

Ιδιώτες ανέλαβαν να καθαρίσουν την παραλία

Και όσο «αγνοείται» η ευθύνη για τον σκουπιδότοπο στο Ναυάγιο, η κοινοπραξία πλοίων «Πόρτο Βρώμη – Μαριές» και συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της κοινοπραξίας, Διονύσης Γιατράς, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, αποφάσισαν να καθαρίσουν την παραλία μαζεύοντας στα ιδιωτικά μικρά καράβια πολλές σακούλες σκουπιδιών προκειμένου η παραλία να έχει την εικόνα που της αξίζει.

Ιδιώτες ανέλαβαν να καθαρίσουν το περασμένο Σάββατο την παραλία «Ναυάγιο»imerazante.gr

Σχετικές ειδήσεις