ΕΛΛΑΔΑ

Απορρίφθηκαν κατηγορίες ασέλγειας πατέρα σε βάρος της κόρη του - Στο «μικροσκόπιο» η γνωμάτευση

παιδί
Η μητέρα είχε καταγγείλει πως ο πατέρας ασελγούσε στην 4χρονη κόρη τους
PIXABAY

Για "βιομηχανία" πλαστών πιστοποιητικών κάνουν λόγο 11 άνδρες από όλη τη χώρα, οι οποίοι καταγγέλλουν παιδοψυχολόγο από την Αθήνα. 

Ανατροπή φαίνεται πως υπάρχει στην υπόθεση καταγγελίας που είχε γίνει από μητέρα στην Πάτρα σε βάρος του άνδρα της, για ασέλγεια σε βάρος της 4 ετών κόρης τους, σύμφωνα με την εφημερίδα "Πελοπόννησος". Το ζευγάρι είχε χωρίσει με συναινετικό διαζύγιο.

Η μητέρα είχε καταγγείλει πως ο πατέρας ασελγούσε στην 4χρονη κόρη τους και είχε κερδίσει τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα με αποτέλεσμα ο πατέρας μπορεί να βλέπει το παιδί, μόνο παρουσίας της μητέρας του και γιαγιάς του. Μάλιστα, είχε προσκομίσει γνωμάτευση ιδιώτη παιδοψυχολόγου από την Αθήνα, η οποία όμως έχει καταγγελθεί από 11 συνολικά άνδρες σε όλη τη χώρα για «ψευδείς γνωματεύσεις» στις οποίες «πιστοποιεί» ασέλγεια από τον πατέρα στο παιδί.

Ο πατέρας της 4χρονης έχει αρνηθεί τις καταγγελίες, κάνοντας λόγο για "στημένο σκηνικό", με τον δικηγόρο του, Θάνο Αμπατζή να δηλώνει ότι "ο πελάτης μου έχει τρελαθεί από όσα του συμβαίνουν. Εχει προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες". Ο άνδρας υποστηρίζει ότι ουδέποτε έχει αγγίξει την κόρη του και μάλιστα η παιδοψυχίατρος του Καραμανδανείου νοσοκομείου τον δικαίωσε, καθώς δεν αναγνώρισε σημάδια κακοποίησης στο παιδί. Ωστόσο, η πρώην γυναίκα του απευθύνθηκε στη συγκεκριμένη ιδιώτη ψυχολόγο, η οποία έκρινε πως το παιδί έχει υποστεί ασέλγεια.

Το δικαστήριο που έγινε προχθές, απέρριψε τους ισχυρισμούς της μητέρας και μάλιστα της επιδίκασε και τα δικαστικά έξοδα. Ετσι ο πατέρας θα μπορεί πλέον να βλέπει κανονικά το παιδί του. Σύμφωνα με τον κ. Αμπατζή, ο πατέρας θα ζητήσει με βάση το χαρτί της παιδοψυχιάτρου την πλήρη επιμέλεια του παιδιού του, ενώ η διαμάχη με την πρώην σύζυγό του θα έχει συνέχεια στα δικαστήρια.

Παράλληλα, οι 11 άνδρες που έχουν καταγγείλει την παιδοψυχολόγο κάνουν πλέον κοινό αγώνα εναντίον της. Οπως δήλωσε στην "Πελοπόννησο" εκπρόσωπός τους από την Αθήνα, ο οποίος γνωρίζει καλά και την υπόθεση της Πάτρας, η συγκεκριμένη επιστήμονας εκδίδει γνωματεύσεις για δήθεν «ασέλγειες» μπαμπάδων στα παιδιά τους, και μέχρι σήμερα όλοι οι πατεράδες έχουν δικαιωθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη και έχουν παραδοθεί «λευκοί» στην κοινωνία. Κάνουν λόγο για «βιομηχανία» γνωματεύσεων με μία τόσο σοβαρή κατηγορία. Μάλιστα σύντομα θα κινηθούν και νομικά εναντίον της, έχοντας στον «φάκελό» τους αθωωτικές αποφάσεις δικαστηρίων.

Σχετικές ειδήσεις