ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε δασική έκταση στην Κορινθία

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε δασική έκταση στο Κατακάλι Κορινθίας.
Φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε δασική έκταση στο Κατακάλι Κορινθίας.
korinthostv.gr

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση στην Κορινθία

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της πυροσβεστική λίγο πριν τις 17:00 στη Κορινθία και συγκεκριμένα στο Κατακάλι.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής ο οποίος ανέφερε ότι «η φωτιά καίει δασική έκταση ενώ δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.».

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με 89 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ από αέρος παρέχουν συνδρομή 4 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη.

Πληροφορίες του korinthostv.gr αναφέρουν ότι η φωτιά πλησιάζει την παλαιά Εθνική Οδό Ισθμού – Επιδαύρου και οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες αφού οι Πυροσβέστες θέλουν να κερδίσουν τη μάχη πριν πέσει το φως της ημέρας.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα 22 Αυγούστου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε:

  • Μεσσηνία
  • Αχαΐα
  • Ηλεία
  • Λακωνία
  • Κύθηρα
  • Χανιά
  • Νησιά Ιονίου
Xάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο Δευτέρα 22/8Civil Protection

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τέλος, παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Σχετικές ειδήσεις