ΕΛΛΑΔΑ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Κέρκυρα και Κορινθία

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Κέρκυρα και Κορινθία
Νύχτα αγωνίας στην Κέρκυρα και Κορινθία.
Intime News / Φωτογραφία αρχείου

Μάχη με τις φλόγες δίνουν και θα συνεχίσουν να τη δίνουν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κέρκυρα και την Κορινθία.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές σε Κορινθία και Κέρκυρα.

Αυτή την ώρα μαίνεται το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κουραμαδίτικα στην Κέρκυρα το απόγευμα της Κυριακής στις 19:00.

Νωρίτερα μάλιστα στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του οικισμού Βασιλικά της Κέρκυρας με κατεύθυνση σε ασφαλές μέρος προς Κεφαλόβρυσο.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής ο οποίος ανέφερε ότι «η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση ενώ δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα ενώ έχουν φτάσει 2 πεζοπόρα τμήματα με 24 πυροσβέστες από την Ηγουμενίτσα με 5 οχήματα».

Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν δυο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί στο λιβάδι του Ρόπα, κοντά στο Κεφαλόβρυσο.

Φωτιά σε δασική έκταση στην Κορινθία

Παράλληλα μαίνεται το πύρινο μέτωπο στο Κατακάλι Κορινθίας.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής ο οποίος ανέφερε ότι «η φωτιά καίει δασική έκταση ενώ δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.».

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με 121 πυροσβέστες με 24 οχήματα και ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν δεκατρία αεροσκάφη και οκτώ ελικόπτερα.

Φωτιά σε δασική έκταση στην Κοζάνη

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Κυριακής, ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στην στη περιοχή Μεταμόρφωση Κοζάνης. Στο σημείο κινητοποιήθηκαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα 22 Αυγούστου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε:

  • Μεσσηνία
  • Αχαΐα
  • Ηλεία
  • Λακωνία
  • Κύθηρα
  • Χανιά
  • Νησιά Ιονίου
Xάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο Δευτέρα 22/8Civil Protection

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τέλος, παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Σχετικές ειδήσεις