ΕΛΛΑΔΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Σήμερα η νεκροψία της 19χρονης Θάλειας - 15 άτομα ακόμα με δηλητηρίαση στο πλοίο

Πολεμικό Ναυτικό: Σήμερα η νεκροψία της 19χρονης Θάλειας - 15 άτομα ακόμα με δηλητηρίαση στο πλοίο
Η 19χρονης Θάλεια Κορδαμπάλου.
Φωτογραφία αρχείου

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες θανάτου της 19χρονης δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού Θάλειας Κορδαμπάλου .

Άγνωστες παραμένουν προς το παρόν οι συνθήκες θανάτου της 19χρονης δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού στο πρώτο της εκπαιδευτικό ταξίδι. Το πλοίο Προμηθέας έδεσε στην Τυνησία και το πλήρωμα βγήκε στη στεριά για μια μικρή βόλτα και φαγητό.

Η 19χρονη Θάλεια Κορδαμπάλου φέρεται να μοιράστηκε ένα μπέργκερ και ένα μιλκσέικ με μία φίλη της, όμως όταν επέστρεψαν στο καράβι, 15 άτομα παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης. Η συμφοιτήτρια της άτυχης Θάλειας είχε επί περίπου δύο ημέρες πυρετό μέχρι 38 και στη συνέχεια αποθεραπεύτηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η Θάλεια παρουσίασε πυρετό, ένα πρήξιμο στο πόδι και είχε σημάδια ουρολοίμωξης, ωστόσο, σύμφωνα με τον γιατρό του πλοίου δεν έχριζε άμεσης διακομιδής σε νοσοκομείο. Έτσι, περίμεναν να φτάσουν στο λιμάνι της Νάπολης της Ιταλίας για να δέσουν και να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις σε νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κι ενώ η 19χρονη παρέμενε στην ίδια κατάσταση, χρειάστηκε το πλοίο στο οποίο υπηρετούσε, το οποίο είναι γενικής υποστήριξης, να δώσει πετρέλαιο στην φρεγάτα Κανάρης.

Η διαδικασία αυτή γίνεται εν πλω, με μειωμένη ταχύτητα και διαρκεί περίπου 3 ώρες. Υπήρξε έτσι μία καθυστέρηση στον ελλιμενισμό του Προμηθέα στη Νάπολη που μένει να αποδειχθεί αν έπαιξε ρόλο στην τραγική κατάληξη για την άτυχη κοπέλα.

Σήμερα η νεκροψία -νεκροτομή στην άτυχη δόκιμο του Πολεμικού Ναυτικού

Η νεκροψία-νεκροτομή θα γίνει σήμερα, Τρίτη 30 Αυγούστου, στη Νάπολη κι ακολούθως η σορός της, συνοδεία των γονέων της που μετέβησαν στην Ιταλία θα επιστρέψει στη Λάρισα όπου και θα κηδευθεί την επομένη.

Σημειώνεται ότι η νεαρή κοπέλα είχε νοσήσει τις προηγούμενες ημέρες με κορονοϊό, ωστόσο, δεν νόσησε βαριά και ανάρρωσε.

«Κανένα από τα σενάρια δεν ισχύει» ξεκαθαρίζει ο πατέρας της 19χρονης

Τα σενάρια για τον θάνατο της άτυχης κοπέλας οργιάζουν με τον πατέρα της να θέλει να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τα όσα έχουν ακουστεί όλες αυτές τις ημέρες.

Μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι «Κανένα από τα σενάρια που ακούγονται δεν ισχύει. Δεν ξέρει κανείς τίποτα μέχρι στιγμής. Ακόμα και εμείς οι ίδιοι οι γονείς δεν ξέρουμε τίποτα».

Συνάδελφος του πατέρα της 19χρονης ανέφερε ότι οι γονείς ταξίδεψαν στη Νάπολη το γρηγορότερο δυνατό. «Ήταν μέσα στην αγωνία. Απλά μου είπε ότι φεύγω κατευθείαν για Ιταλία. Δουλεύαμε μαζί και έφυγε από τη δουλειά και πήγε στην Ιταλία», είπε.

Το Πολεμικό Ναυτικό ακόμα αναζητάει τα αίτια του θανάτου ενώ δύο στρατιωτικοί γιατροί και άνθρωπος από το προξενείο βρίσκονται από την αρχή δίπλα στους γονείς οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έχασαν ξαφνικά το παιδί τους.

Σχετικές ειδήσεις