ΕΛΛΑΔΑ

Μεσσηνία: Διασωληνωμένο με κακώσεις το 4 μηνών βρέφος - «Ήταν ένα μικρό ατύχημα» λέει η γιαγιά του

Μεσσηνία: Διασωληνωμένο με κακώσεις το 4 μηνών βρέφος - «Ήταν ένα μικρό ατύχημα» λέει η γιαγιά του
pixabay

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι γονείς του βρέφους που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Το ζευγάρι πήρε προθεσμία να απολογηθεί για την Τετάρτη στις 10.30 το πρωί.

Το 4 μηνών βρέφος διακομίσθηκε και νοσηλεύεται διασωληνωμένο με πολύ βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι πέρα από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις φέρει κακώσεις και στον θώρακα και μώλωπες.

Ο 20χρονος πατέρας κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ υπάρχουν κατηγορίες τόσο για τον ίδιο όσο και για την 20χρονη μητέρα για παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

Στο σπίτι της οικογένειας εντοπίστηκε έναν δενδρύλλιο κάνναβης και ένα πιστόλι.

Για την υπόθεση μίλησε η γιαγιά του παιδιού και πεθερά του 20χρονου, λέγοντας ότι πιστεύει πως επρόκειτο για ατύχημα.

"Το έμαθα το Σάββατο, με ενημέρωσαν για τον τραυματισμό. Η κόρη μου δούλευε, υποθέτω ότι το βρέφος ήταν με τον πατέρα του. Έχω ακούσει πάρα πολλά αλλά δεν πιστεύω και πολλά πράγματα. Η κόρη μου είπε ότι ήταν ατύχημα και αυτό πιστεύω και εγώ" ανέφερε αρχικά στον Alpha.

"Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, πιστεύω ότι ήταν ένα μικρό ατύχημα, το οποίο εξελίχθηκε σε μια τραγική κατάσταση. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, το μωρό να γίνει καλά, να έρθει το συντομότερο στο σπίτι του και τα παιδιά μου να είναι καλά, μαζί και αγαπημένοι. Βοηθάω όσο μπορώ τα παιδιά. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και περιβάλλουμε ένα μικρό παιδάκι. Βοηθάμε όσο μπορούμε" πρόσθεσε.

"Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, δεν πιστεύω ότι το έκανε από πρόθεση. Τον έβλεπα ότι το αγαπούσε το μωρό και το φρόντιζε όσο μπορούσε. Η κόρη μου δεν έχει θυμώσει με τον πατέρα, είναι ακόμη πιο δεμένοι και αγαπημένοι. Εύχομαι να παραμείνουν έτσι για πάντα" κατέληξε.

Όταν ρωτήθηκε για τις βαριές κακώσεις του μωρού, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προέκυψαν κατά τη μεταφορά του βρέφους στο νοσοκομείο.

Πώς έγιναν όλα

Το μεσημέρι του Σαββάτου μετέφεραν το παιδί στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας με σπασμούς και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Οι γιατροί αντιλήφθηκαν ότι το παιδί έφερε μώλωπες και σημάδια κακοποίησης και κάλεσαν την αστυνομία.

Οι εξετάσεις και η αξονική τομογραφία έδειξαν ότι το μωράκι φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες σε όλο το σώμα του.

Όπως αναφέρει το best-tv.gr σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας ο πατέρας φρόντιζε το 4 μηνών κοριτσάκι ενόσω η σύζυγός του εργαζόταν. Ο 20χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι ταρακούνησε το κοριτσάκι επειδή έκλαιγε.