ΕΛΛΑΔΑ

«Καμπανάκι» Τσελέντη για σεισμό 5,1 Ρίχτερ: Τα νερά σε Λουτράκι και Ξυλόκαστρο μπήκαν ένα μέτρο μέσα

«Καμπανάκι» Τσελέντη για σεισμό 5,1 Ρίχτερ: Τα νερά σε Λουτράκι και Ξυλόκαστρο μπήκαν ένα μέτρο μέσα
INTIME/ Φωτογραφία Αρχείου

«Προσοχή» ζήτησε από τους πολίτες ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, ο οποίος αναφέρθηκε στην όχι συνηθισμένη δραστηριότητα μετά τον σεισμό 5,1 Ρίχτερ του Σαββάτου.

«Από χθες που έγινε ο σεισμός μέχρι τώρα δεν έχουμε γράψει κανένα σεισμό πάνω από 2 Ρίχτερ και η ακολουθία έχει πολύ λίγους μετασεισμούς» ανέφερε ο σεισμολόγος.
Και συμπλήρωσε: «Ελάχιστες φορές έχουμε δει κάτι τέτοιο. Γι αυτό είμαι λίγο προετοιμασμένος. Δεν σημαίνει ότι ήταν προσεισμός, αλλά οφείλουμε να έχουμε κι αυτή την πιθανότητα.

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχουν κάποια μέτρα που πρέπει να λαμβάνει. Ο Κορινθιακός έχει πάρα πολλά ρήγματα. Οι Αλκυονίδες που καιρό τώρα φορτώνει ενέργεια. Οι Αλκυονίδες έχουν μαζέψει ενέργεια πολύ καιρό».

Παράλληλα, μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε και σε πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά του, λέγοντας « Μου είπαν διάφοροι φίλοι ότι στο Λουτράκι, στη Λίμνη Βουλιαγμένη μπήκαν μέσα ένα μέτρο. Στο Ξυλόκαστρο το ίδιο. Σημαίνει ότι έχουμε κάποια παραμόρφωση στον πυθμένα που πρέπει να ληφθεί υπόψιν».

Σχετικές ειδήσεις

Φωκίδα – Τσελέντης στο Newsbomb.gr: «Υπάρχει προβληματισμός - Δεν ξέρουμε αν ήταν ο κύριος σεισμός»

Σεισμός 5 Ρίχτερ στον Κορινθιακό κόλπο: Τι λένε οι σεισμολόγοι

Ισχυρός σεισμός κοντά στην Δεσφίνα - Έγινε αισθητός και στην Αθήνα