ΕΛΛΑΔΑ

Λέκκας για Κρήτη: Κανένα έργο δεν θα συγκρατούσε την ορμή των νερών

Λέκκας για Κρήτη: Κανένα έργο δεν θα συγκρατούσε την ορμή των νερών
Καταστροφές από την κακοκαιρία στην Κρήτη
Intime news

«Μέσα σε τριάντα λεπτά έπεσαν 130 χιλιοστά νερού, τα οποία κατέβαιναν σαν τσουνάμι προς τη θάλασσα» είπε ο καθηγητής για την κακοκαιρία που σάρωσε την Κρήτη

Στην Αγία Πελαγία που υπήρξε το επίκεντρο της κακοκαιρίας που έπληξε την Κρήτη και είχε ως τραγική κατάληξη το θάνατο ενός άνδρα και μία αγνοούμενη γυναίκα, έφτασε ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας έκανε λόγο για μια μεγάλη καταστροφή, προσθέτοντας ότι ήταν τέτοια η ένταση του φαινομένου «που κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν θα μπορούσε να τη σταματήσει. Όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας, μέσα σε τριάντα λεπτά έπεσαν 130 χιλιοστά νερού, τα οποία κατέβαιναν σαν τσουνάμι προς τη θάλασσα, παρασύροντας στο πέρασμα τους, από αυτοκίνητα, μέχρι μπάζα και φερτά υλικά.

Κρήτη: Εικόνες καταστροφής από το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας

Στο έλεος της κακοκαιρίας, που έχει αφήσει πίσω της έναν 50χρονο νεκρό, βρίσκεται η Κρήτη τις τελευταίες ώρες.

Η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε το Σάββατο (15/10) είχε ως αποτέλεσμα να μετατρέπουν σε ποτάμια οι δρόμοι της Κρήτης, περιουσίες να πνιγούν στη λάσπη και να δημιουργηθούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Ηράκλειο και Λασίθι «χτυπήθηκαν» από το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας το Σάββατο με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αντικρίσουν εικόνες Αποκάλυψης.

Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες στο βίντεο του Alpha ακολουθεί:

Δείτε στην gallery που ακολουθεί χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία στην Κρήτη:

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό μίας 50χρονης γυναίκας, μητέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Μήνυμα του 112 και σε Ρόδο, Χάλκη και Καστελόριζο για την κακοκαιρία

Στο μεταξύ μήνυμα από το 112 στάλθηκε προς τους κατοίκους στα Δωδεκάνησα, καθώς η κακοκαιρία κατευθύνεται προς το μέρος τους.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 19:00 ενημερώθηκαν από τη σχετική ειδοποίηση οι κάτοικοι σε Ρόδο, Χάλκη και Καστελόριζο έτσι ώστε να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσες.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 18:00 το 112 χτύπησε και για τους κατοίκους της Καρπάθου και της Κάσου, ενημερώνοντάς τους για τα έντονα φαινόμενα που θα πλήξουν την περιοχή τους.

«Πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο σε Κάρπαθο & Κάσο. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις - Ακολουθείτε οδηγίες των Αρχών», αναφέρει μεταξύ άλλων το μήνυμα ενώ περιλαμβάνει και τις οδηγίες από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πού αναμένεται να χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες σύμφωνα με τον φυσικό-μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια, που μίλησε στον Alpha:

Διαβάστε επίσης:

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Έρχονται έντονα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα

Κρήτη: Συγκινεί ο σύζυγος της αγνοούμενης- «Μακάρι να βρεθεί ζωντανή»

Κρήτη: Αυτός ήταν ο 50χρονος που έχασε τη ζωή του από την κακοκαιρία