ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Νεκρή η 49χρονη στην Αγία Πελαγία

Κρήτη: Νεκρή η 49χρονη στην Αγία Πελαγία
cretalive.gr

Κρήτη: Επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι

Βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο, μέσα στη θάλασσα η 49χρονη γυναίκα που αγνοούνταν από το Σάββατο (15/10) στην Αγία Πελαγία.

H γυναίκα βρέθηκε στη δεξιά πλευρά της παραλίας στην Αγία Πελαγία, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την παραλία και στήθηκε επιχείρηση για την ανάσυρσή της.

Κρήτη: Drones, δύτες και εθελοντές «χτένιζαν» την περιοχή για να βρούνε την άτυχη γυναίκα

Την άτυχη γυναίκα από τη Ρωσία που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο με τον 51χρονο Κωνσταντίνο Βεργάκη αναζητούσαν από το πρωί άνδρες του λιμενικού, της πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, δύτες, αστυνομικοί, κάτοικοι και εθελοντές. Με κάθε διαθέσιμο μέσο, χρησιμοποιώντας ακόμα και drones, ερευνάται η θάλασσα, η ακτή και οι δρόμοι ώστε να βρεθεί κάποιο ίχνος της, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Μεγάλη δυσκολία σε αυτό το έργο αποτελεί το γεγονός πως όλη η περιοχή έχει σκεπαστεί με λάσπη ενώ ογκώδη αντικείμενα έχουν μετατραπεί μαζί με αυτοκίνητα και άλλα φερτά υλικά σε μία άμορφη μάζα.

Η άτυχη γυναίκα είχε πάει μαζί με τον 50χρονο Κωνσταντίνο για να καθαρίσουν κάτι σπίτια στην περιοχή ωστόσο εξαιτίας της βροχής αποφάσισαν να επιστρέψουν στο Ηράκλειο, κάτι που ποτέ δεν έγινε. Ο οδηγός βρήκε τραγικό θάνατο, ενώ από εχθές μέχρι σήμερα αγνοούνταν τα ίχνη της 49χρονης.

Συγκλονίζει ο σύζυγος και ο γιος της - «Η γυναίκα μου έκλαιγε και φώναζε»

Συγκλονίζει τόσο ο σύζυγος όσο και τα ανήλικα παιδιά της άτυχης 49χρονης που συμμετείχαν στις έρευνες. Ο άνδρας της μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα Μαζί», ανέφερε πως μία ώρα από όταν είχαν φύγει από το σπίτι τον πήραν τηλέφωνο και του είπαν πως βρέχει πολύ και θα φύγουν.

«Η γυναίκα μου έκλαιγε και φώναζε. Μέσα σε ένα λεπτό μας ξαναπήρε τηλέφωνο και μας ζήτησε να καλέσουμε το 112»

«Όταν μιλούσε ο Κώστας άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει πιο έντονα. Έκανε σαν τρελή. Πήραμε το 112 και τους είπαμε τι συμβαίνει», λέει ο ίδιος. Ο άνδρας τού είπε «έχει πάρει το νερό το αυτοκίνητο, δεν ξέρω τι να κάνω».

Όπως προσθέτει, έπειτα χάθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία και δεν ξαναμίλησαν έκτοτε. Κάποια στιγμή, μαζί με τον γιο του μετέβησαν στο σημείο και βρήκαν το αυτοκίνητο του θύματος -μαζί με τις αρμόδιες Αρχές.

«Εγώ με τον γιο μου (σ.σ. βρήκαν τον νεκρό άνδρα)», συμπληρώνει ο ίδιος περιγράφοντας όσα βίωσε και λέει πως «είχε πολλά χτυπήματα ο Κώστας, κάπου τράκαρε πρώτα το αμάξι».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως αυτόπτες μάρτυρες την είδαν να προλαβαίνει να βγαίνει από το αυτοκίνητο

Το πρωί μιλώντας στο ΣΚΑΪ, πριν ακόμα βρούνε τη σύζυγό του νεκρή, ανέφερε πως «ψάχνουν όλοι να τη βρούνε». Όπως είπε η σύζυγός του βρισκόταν στο ίδιο όχημα με τον άτυχο άνδρα που έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Και πρόσθεσε πως «κάποιος την είδε να έχει βγει από το αμάξι και να την παρασέρνει το νερό».

Λέκκας για Κρήτη: Ακραίο φαινόμενο που εξελίχθηκε σε 30 λεπτά

Η Αγία Πελαγία είναι η περιοχή που επλήγει περισσότερο από την κακοκαιρία που σάρωσε με το πέρασμα της την Κρήτη και είχε ως τραγική κατάληξη το θάνατο ενός άνδρα και την αναζήτηση μιας γυναίκας η οποία αγνοείται. Ο Ευθύμης Λέκκας μετέβη στην περιοχή κάνοντας λόγο για μια μεγάλη καταστροφή.

«Εκεί που αναμενόταν ύψος βροχής 30-40 χιλιοστών, σύμφωνα με δεδομένα υπερέβη τα 100-130 εκατοστά. Έπεσε στη λεκάνη της Αγ. Πελαγίας που έχει έκταση 3,4 χιλιομέτρων και είναι επικλινής. Επομένως, όταν έπεσε η βροχή παρασύρθηκε απευθείας προς τα κατάντη και μαζί παρασύρθηκαν μεγάλοι όγκου εδάφους, αυτοκίνητα, δέντρα, τα οποία όταν έφτασαν στα όρια του οικιστικού ιστού, δεν μπορούσαν να παραληφθούν από τα αντιπλημμυρικά έργα και τους πλακοσκεπείς αγωγούς, με αποτέλεσμα να έχουμε απόφραξη της εισόδου και να υπερχειλίσουν τα νερά μέσα στον οικισμό», δήλωσε στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας απαντώντας σε ερώτηση για το αν έχει διαμορφωθεί άποψη για τα αίτια της καταστροφής στην Αγ. Πελαγία της Κρήτης.

Ο κ. Λέκκας έκανε λόγο για ένα ακραίο φαινόμενο που εξελίχθηκε σε 30 λεπτά, με το πλημμυρικό κύμα, η ταχύτητα του οποίου θα υπολογιστεί αύριο όπως είπε, να διαρκεί 7-8 λεπτά.

Πρόκειται για μια κλασική περίπτωση ξαφνικής πλημμύρας που εξελίσσεται και εντάσσεται σε αυτό που λέμε κλιματική κρίση, επεσήμανε ο κ. Λέκκας.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Τη Δευτέρα η κηδεία του 50χρονου που έχασε τη ζωή του

Κρήτη - Σύζυγος αγνοούμενης:Την είδαν να την παρασέρνει το νερό

Λέκκας για Κρήτη: Κανένα έργο δεν θα συγκρατούσε την ορμή των νερών