ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη - Παπαδόπουλος: Δεν φταίει η κλιματική αλλαγή, αλλά ο άνθρωπος

Κρήτη
Οφείλονται στην άναρχη δόμηση
cretapost.gr

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σάρωσαν την Κρήτη και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι

Για την φονική καταιγίδα που προκάλεσε καταστροφές στην Κρήτη μίλησε ο επιστημονικός συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της UNESCO Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σάρωσαν το νησί και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, οι οποίοι παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά ενώ βρίσκονταν μέσα σε αυτοκίνητο, δεν οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, αλλά σε ένα σύνολο ανθρώπινων παραγόντων.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

«Όχι, δε φταίει η κλιματική αλλαγή! Οι εικόνες πλημμυρικής καταστροφής που είδαμε στο Ηράκλειο Κρήτης, και παλιότερα αλλού, οφείλονται στην άναρχη δόμηση, στην αλόγιστη εκμετάλλευση του ιδιωτικού και δημόσιου χώρου και των αιγιαλών, στην παραβίαση βασικών φυσικών λειτουργιών του περιβάλλοντος, που μετέτρεψαν τις φυσικές κοίτες απορροής σε δρόμους-χειμάρρους, αυξάνοντας δραματικά την τρωτότητα των οικισμών.

Επιτέλους, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Επιτέλους, να καταλάβουμε ότι αυτό είναι ένα κλασικό παράδειγμα ενσυνείδητης ανατροπής της οικολογικής ισορροπίας».

Σχετικές ειδήσεις:

Κρήτη: Ο σύζυγος εντόπισε την 49χρονη - Βούτηξε στη θάλασσα

Λέκκας για Κρήτη: Ακραίο φαινόμενο που εξελίχθηκε σε 30 λεπτά

Κρήτη - Σύζυγος αγνοούμενης:Την είδαν να την παρασέρνει το νερό