ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Εκμεταλλεύτηκαν τον έρωτα φίλου τους και του πήραν 66.500 ευρώ

Λάρισα: Εκμεταλλεύτηκαν τον έρωτα φίλου τους και του πήραν 66.500 ευρώ

Λάρισα: Πρωτόδικα οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας έκρινε ένοχους δύο Βολιώτες που κατηγορούνταν ότι πήραν 66.500 ευρώ από έναν 47χρονο φίλο τους με διάφορα προσχήματα.

Όπως αναφέρει το ertnews.gr, οι δύο άνδρες εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ο φίλος τους ήταν ερωτευμένος με μία Ρουμάνα και του αποσπούσαν χρήματα με την υπόσχεση ότι θα την νομιμοποιήσουν και στη συνέχεια ότι θα τον προστατεύουν από τον μαστροπό της γυναίκας. Η κατηγορία ήταν για απάτη από κοινού και κατά μόνας, καθώς και για εκβίαση ο ένας και για απάτη από κοινού ο δεύτερος.

Στην πρώτη περίπτωση επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως και καταβολή της χρηματικής ποινής σε δόσεις. Πρωτόδικα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης έξι ετών, επίσης μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, αλλά χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών μόνον για το αδίκημα της απάτης από κοινού, με τριετή αναστολή. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Σοβαρή η κατάσταση του 8χρονου που δέχθηκε επίθεση από κριάρι

28η Οκτωβρίου: Η τελευταία παρέλαση για τον μικρό Τάσο στο Μαθράκι

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Η «πρώτη» για τα εντυπωσιακά ΤΟΜΑ Marder 1A3