ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στον Μάρκου στη Βαρυμπόμπη

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στον Μάρκου στη Βαρυμπόμπη

Οι στιγμές πριν και μετά τη σοκαριστική επίθεση κατά του επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου στη Νέα Ερυθραία

Τη στιγμή που ο 26χρονος δράστης της αιματηρής συμπλοκής στη Βαρυμπόμπη κλέβει τη σειρά του επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου τον οποίο έπειτα μαχαίρωσε 15 φορές, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα ο ANT1, ο 26χρονος καταφτάνει λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου μαζί με τον 19χρονο φίλο του έξω από την καντίνα στη Νέα Ερυθραία.

Παρκάρουν το αυτοκίνητο τους και κατευθύνονται αμέσως στο ταμείο του καταστήματος όπου υπάρχει ουρά περίπου 10 ατόμων. Ένας άνδρας που συζητά εκείνη την ώρα με τον Γιάννη Μάρκου αντιλήφθηκε ότι οι δύο νεαροί παρέλειψαν τη ουρά αναμονής και εκφράζει τα παράπονα του στον 19χρονο. Εκείνο ήταν το σημείο που ο Γιάννης Μάρκου πλησίασε τον νεαρό και δευτερόλεπτα μετά δέχθηκε την επίθεση με το μαχαίρι.

Έπειτα οι νεαροί επέστρεψαν γρήγορα στο αυτοκίνητο τους και απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Επίθεση στον Γιάννη Μάρκου: «Θα με φάνε εκεί που πάω»

Την Πέμπτη θα απολογηθεί ο 26χρονος που μαχαίρωσε 15 φορές τον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου στη Βαρυμπόμπη, για ασήμαντη αφορμή τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο 26χρονος αρνείται την κατηγορία όπως αυτή έχει διατυπωθεί ως απόπειρα ανθρωποκτονίας. Μιλώντας στο MEGA, η θεία του αναφέρει για τη μητέρα του:
«Χάλια είναι η γυναίκα, χάλια είναι. Γιατί το παιδί όταν έφυγε και πήγε να παραδοθεί είπε της μαμάς του ότι «θα με φάνε εκεί πέρα που πάω. Δεν πρόκειται να με ξαναδείς».

Εξηγώντας τα όσα διαδραματίζονται στο βίντεο που έχει δει το «φως» της δημοσιότητας, αναφέρει: «Η πρώτη μπουνιά που πέφτει είναι από τον κύριο Μάρκου στον (…). Παραπατάει, κάνει πίσω, τσακώνονται. Παραπέφτει και σηκώνεται, ισορροπεί και αρχίζει τον διαπληκτισμό. Αρχίζουν και τσακώνονται».

Δικηγόρος 26χρονου στο Newsbomb: Δεν υπήρξε προμελέτη, έχει σοκαριστεί

Σοκαρισμένος και έτοιμος να συνεργαστεί με τις αρχές - σύμφωνα με τον δικηγόρο του - ο 26χρονος που επιτέθηκε με μαχαίρι στον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου.

«Αφενός ο ίδιος είναι σοκαρισμένος και αφετέρου επιθυμεί να βοηθήσει τις αρχές με όποιο τρόπο μπορεί να γίνει. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που επικοινώνησε μαζί μου και παραδόθηκε», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr, ο δικηγόρος του 26χρονου, κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση κατά την άποψη της υπερασπιστικής αρχής η προμελέτη αποκλείεται και από τον τόπο τέλεσης του περιστατικού».

Υπενθυμίζουμε ότι τις προηγούμενες μέρες είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου και ο 19χρονος που ήταν μαζί με τον 26χρονο κατά την επίθεση στον Γιάννη Μάρκου.

Ο 26χρονος που μαχαίρωσε 15 φορές τον επιχειρηματία έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Είναι κάτοικος δυτικών προαστίων, είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2021 και είναι σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών. Ο 26χρονος που διέφευγε από τους αστυνομικούς, εμφανίστηκε στο ΑΤ Κηφισιάς μαζί με δικηγόρο.

Την ίδια στιγμή σε καταστολή εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο επιχειρηματίας, Γιάννης Μάρκου, μετά την επίθεση που δέχθηκε από 26χρονο στη Βαρυμπόμπη.

Αυτός είναι ο 26χρονος που συνελήφθη για την επίθεση με μαχαίρι στον Γιάννη ΜάρκουFacebook

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ:

«Συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα (30-10-2022), δυνάμει εντάλματος σύλληψης 26χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα ο 26χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, όπου και συνελήφθη. Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Σχετικές ειδήσεις