ΕΛΛΑΔΑ

Κανονικά πληρώθηκε από το νοσοκομείο ο 36χρονος βιαστής της 12χρονης

Κανονικά πληρώθηκε από το νοσοκομείο ο 36χρονος βιαστής της 12χρονης

«Να τελειώνουμε με αυτό το κτήνος και πάραυτα να κινηθεί η διαδικασία απόλυσης», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σε ανακοίνωσή του, επεσήμανε πως ο 36χρονος που βίασε την 12χρονη στα Σεπόλια, άργησε να τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Να κινηθεί άμεσα η διαδικασία της απόλυσης για τον εργαζόμενο στο νοσοκομείο «Μεταξά» που έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια, ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαδικασίες. Όμως εδώ έπρεπε να τρέξουν ακαριαία. Προκαλεί ένας προφυλακισμένος βιαστής 12χρονης στις 27 Οκτωβρίου να έχει προπληρωθεί ολόκληρο το 15ημερο του Νοεμβρίου», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, δήλωσε πως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε δώσει εντολή από τις 16 Οκτωβρίου για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο 36χρονος συλληφθείς για τον βιασμό της 12χρονης. Ωστόσο, ο 36χρονος προπληρώθηκε τον μισθό του Νοεμβρίου και ταυτόχρονα δηλώνεται απών από την υπηρεσία.

«Με τη χθεσινή μας ανακοίνωση θέλαμε να στηλιτεύσουμε τη γραφειοκρατία που υπάρχει και εμποδίζει την απόδοση δικαιοσύνης, ακόμα και σε πρόσωπα που προχώρησαν σε κτηνώδεις πράξεις και δεν πρέπει να παίρνουν ούτε ένα ευρώ από το Δημόσιο», σχολίασε.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και σε καθεστώς διαθεσιμότητας, καταβάλλεται ένα ποσοστό του μισθού, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία οριστικής απόλυσης, που είναι σε εξέλιξη για τον 36χρονο.

«Χθες συνομίλησα με το νοσοκομείο, το οποίο από την πρώτη μέρα που ο υπουργός Υγείας έδωσε την εντολή έστειλε επιστολή στις εισαγγελικές αρχές και ζήτησε τα στοιχεία του για να μπορέσει να τον βγάλει σε διαθεσιμότητα. Αυτά ποτέ δεν τα έλαβε».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση που έκανε ο ίδιος το νοσοκομείο Μεταξά έθεσε τον 36χρονο σε διαθεσιμότητα.

«Εάν αργούμε τόσο πολύ να βγάλουμε σε αυτοδίκαια αργία τον υπάλληλο, φανταστείτε τώρα πότε θα συγκροτηθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο προκειμένου να απολυθεί αυτός ο υπάλληλος. Τέτοιοι υπάλληλοι δεν έχουν θέση ανάμεσά μας», κατέληξε.