Για εκβίαση συνελήφθη 63χρονος τοκογλύφος στη Θεσσαλονίκη

Newsbomb

Στην σύλληψη ενός 63χρονου ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου αυτοκινήτων για εκβίαση και τοκογλυφία προχώρησε η Αστυνομία στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Ο δράστης, εκμεταλλευόμενος την οικονομική ανάγκη 36χρονου, του δάνεισε, τον τελευταίο 1,5 χρόνο, τμηματικά, το ποσό των 11.400 ευρώ και με τους μηνιαίους τόκους που απαιτούσε, εισέπραξε το ίδιο διάστημα 18.190 ευρώ.

Μάλιστα, κάθε φορά, που κατέφευγε ο 36χρονος στο δανεισμό, ο συλληφθείς του παρακρατούσε το αυτοκίνητό του, στο οποίο, μάλιστα, εν αγνοία του θύματος, τοποθέτησε συσκευή εντοπισμού θέσης (GPS).

Τον τελευταίο καιρό, ο 63χρονος απαιτούσε εκβιαστικά 3.200 ευρώ, ως οφειλή από το αρχικό κεφάλαιο και τους τόκους, το οποίο ο 36χρονος αδυνατούσε να καταβάλλει. Τελικά, κατέφυγε στις αστυνομικές αρχές και, αφού προσημειώθηκε το παραπάνω ποσό, έκλεισε ραντεβού με το δράστη, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς μόλις παραδόθηκαν τα χρήματα.

Στην κατοχή του και σε έρευνα που έγινε στο κατάστημά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 10 ηλεκτρονικές συσκευές εντοπισμού θέσης οχήματος, μία φορητή ηλεκτρονική συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (USB), 11 καρτέλες στις οποίες αναγράφονταν ημερομηνίες, ονόματα και χρηματικά ποσά, 25 αντίγραφα γραμματίων είσπραξης από τραπεζικό υποκατάστημα, 4 ασυμπλήρωτες συμβάσεις δανείων και 4.730 ευρώ.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved