ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια σε εξέλιξη μπροστά στην Πολυτεχνική Σχολή

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια σε εξέλιξη μπροστά στην Πολυτεχνική Σχολή
eurokinissi.gr

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο - Επεισόδια σε εξέλιξη μπροστά στην Πολυτεχνική Σχολή

Ολοκληρώθηκαν οι τρεις μαζικές πορείες που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 49η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ με την επιστροφή αντιεξουσιαστών στο ΑΠΘ ξεκίνησαν επεισόδια μπροστά στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, στην Εγνατία Οδό.

Σημειώνεται ότι στην κορυφή της πρώτης πορείας που ξεκίνησε από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ ήταν μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών και ακολούθησαν το ΠΑΜΕ και οι προσκείμενες στο ΚΚΕ φοιτητική και σπουδαστική νεολαία, καθώς και σωματεία εργαζομένων και συλλογικότητες. Οι διαδηλωτές κινήθηκαν από την πλατεία Συντριβανίου, στην Εθνικής Αμύνης και στην οδό Τσιμισκή στάθηκαν μπροστά στο προξενείο των ΗΠΑ, φωνάζοντας συνθήματα. Από την Πλατεία Αριστοτέλους μέσω Εγνατίας Οδού επέστρεψαν στον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Η δεύτερη πορεία, στην κεφαλή της οποίας βρέθηκαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- Προδευτική Συμμαχία και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, με αφετηρία την πύλη εμπορίου της ΔΕΘ ακολούθησε την ίδια διαδρομή και κατέληξε στο μνημείο Λαμπράκη, στην οδό Βενιζέλου.

Στην τρίτη πορεία συμμετείχαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων, κόμματων, οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και υποστηρικτές του ευρύτερου αντεξουσιαστικού χώρου. Όταν έφτασε η πορεία έφτασε μπροστά στο προξενείο άτομα που συμμετείχαν στην πορεία έκαψαν μία σημαία.

Με την επιστροφή της πορείας αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά μπροστά στην Πολυτεχνική Σχολή, πετώντας βόμβες μολότοφ και ρίχνοντας πυροτεχνήματα. Θωρακισμένο οχήματα εκτόξευσης νερού «Αύρα» της Ελληνικής Αστυνομίας βγήκε στο οδόστρωμα από την πύλη εμπορίου. Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει προχωρήσει στην προσαγωγή 15 ατόμων.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις

Επέτειος Πολυτεχνείου – Live blog: Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Πολυτεχνείο: Επεισόδια στην Πάτρα - «Βροχή» από μολότοφ

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ και προσαγωγές πριν την πορεία για το Πολυτεχνείο