ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κιβωτός του Κόσμου: Ενδεχόμενο νέας έρευνας - Κατέθεσε νεος μάρτυρας

Κιβωτός του Κόσμου: Ενδεχόμενο νέας έρευνας - Κατέθεσε νεος μάρτυρας

«Ντόμινο» εξελίξεων στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και στο βάθος ενδεχόμενο νέας έρευνας για αδικήματα όπως η φοροδιαφυγή

Εν αναμονή των στοιχείων που έχει συγκεντρώσει η οικονομική αστυνομία από τις εφόδους που έχει πραγματοποιήσει σε αρκετές από τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου βρίσκεται η εισαγγελία της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία αυτά θα αξιολογηθούν και θα αποτελέσουν το αντικείμενο νέας εισαγγελικής έρευνας.

Αντικείμενο αυτής της έρευνας, εφόσον διαταχθεί, θα είναι η διερεύνηση αδικημάτων όπως η φοροδιαφυγή και η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ δεν αποκλείεται να διερευνηθεί η πιθανότητα τέλεσης απιστίας, υπεξαίρεσης ή απάτης αν ο διαχειριστικός έλεγχος οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση και το ζητήσει η νέα διοίκηση της Κιβωτού. Σε κάθε περίπτωση το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει δικαίωμα να υποβάλει έγκληση εντός τριμήνου από τον εντοπισμό πιθανής τέλεσης των αδικημάτων.

Στο μεταξύ, ένας ακόμη μάρτυρας πέρασε το κατώφλι των δυο εισαγγελέων ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου προκειμένου να καταθέσει όσα γνωρίζει για την υπόθεση. Ο μάρτυρας, που υπήρξε εργαζόμενος σε κάποια από τις δομές της Κιβωτού, φέρεται να αναφέρθηκε σε κακοποιητικές συμπεριφορές εντός της οργάνωσης.

Κιβωτός του Κόσμου: 300.000 ευρώ σε λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου

Καταιγιστικές είναι και σήμερα Δευτέρα οι εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου». Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει οι οικονομικές συναλλαγές της ΜΚΟ, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας.

Στο στόχαστρο των ελέγχων κατά πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, έχει μπει η μεζονέτα της Ραφήνας. Πρόκειται για διαμέρισμα 105,580 τ.μ., όπου η «Κιβωτός του Κόσμου» έχει κατά κυριότητα 100% το Α1 ακίνητο στον πρώτο όροφο, καθώς και θέση στάθμευσης 15 τ.μ

Παράλληλα, ίλιγγο προκαλούν τα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή. Σε προσωπικούς λογαριασμούς που έχουν οι δυό τους στην κατοχή τους, βρέθηκαν 300.000 ευρώ.

Ενώ μεγάλη αίσθηση προκαλούν και τα όσα προέκυψαν μετά από έλεγχο σε λογαριασμούς που είναι στο όνομα της «Κιβωτού του Κόσμου».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μέχρι στιγμής έχουν στείλει οι τράπεζες, η Οργάνωση έχει σε λογαριασμούς της 10.000.000 ευρώ, ποσό που προκαλεί ερωτήματα για την οικονομική διαχείριση τόσο των δωρεών όσο και των ακινήτων.

Γεμάτοι με χρήματα είναι και οι λογαριασμοί της μητέρας του πατέρα Αντωνίου, η οποία διαθέτει και θυρίδα. Η ίδια έχει σε λογαριασμό της 60.000 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις

Κιβωτός: Έφοδοι ΕΛ.ΑΣ. σε Πόρτο Ράφτη, Βραυρώνα και Κολωνό

Κιβωτό του Κόσμου: Έρευνες στη δομή του Βόλου για το «πράσινο κλουβί»

Κιβωτός του κόσμου: Δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας