ΕΛΛΑΔΑ

Δήμητρα Λιάνη: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο δικός μου Θεός»

Δήμητρα Λιάνη: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο δικός μου Θεός»
GLOMEX

Η Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου μιλά για όλα όσα έγιναν λίγο πριν το ιστορικό νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου κατά την άφιξή του από το Χέρφιλντ του Λονδίνου.

Η Δήμητρα Λιάνη παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» και μίλησε για όλα αλλά ιδιαίτερα για τον Ανδρέα Παπανδρέου και για όλα όσα έγιναν λίγο πριν το ιστορικό νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου κατά τη άφιξη του από το Χέρφιλντ του Λονδίνου. Το ιστορικό αυτό νεύμα ήταν που νομιμοποίησε τη σχέση της Λιάνη με τον Παπανδρέου.

«Ήταν μία πολύ γενναία και μεγαλειώδης κίνηση. Μία κίνηση που άλλαξε το ρου της ιστορίας σε ό,τι αφορούσε τη σχέση μας. Μου είχε πει να περιμένω να βγει να χαιρετήσει και μετά κάποιο σήμα του. Εγώ φαντάστηκα ότι το σήμα που μου είπε θα ήταν διακριτικό και όχι ότι θα γυρίσει και θα μου κάνει τη συγκεκριμένη κίνηση», δήλωσε», είπε αρχικά η Δήμητρα Λιάνη.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου: «Δεν φοβήθηκε ποτέ. Ο άνθρωπος που φτάνει κοντά στον θάνατο βλέπει αλλιώς τα πράγματα. Ο Ανδρέας ήταν καθαρά ο σκηνοθέτης και ο εμπνευστής αυτής της κίνησης. Τη μεγαλειότητα αυτής της κίνησης την κατάλαβα αργότερα, όταν πολλές γυναίκες μου έλεγαν «μπράβο, αυτός είναι άντρας». Ο Ανδρέας έκανε αυτή την κίνηση για να νομιμοποιήσει και να μονιμοποιήσει εμένα στον ελληνικό λαό».

Η ίδια αποκάλυψε πως είχαν βιώσει μία σειρά εκβιασμών για να μην επιστρέψει μαζί του. «Ένας έκδοτης είχε πει να πάω στην Αμερική για 6 μήνες. Υπήρχαν κάποιοι που έλεγαν πως δεν πρέπει να γυρίσω μαζί του από το Χέρφιλντ, γιατί τον καταστρέφω. Με βοήθησε πολύ ο Ανδρέας στα σχόλια που άκουγα. Μου έλεγε να μην ακούω κανέναν και να επιστρέψουμε μαζί».

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου για μένα ήταν Θεός»

Η Δήμητρα Λιάνη δε θα γυρνούσε τον χρόνο πίσω «Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω δεν θα άλλαζα σε καμία περίπτωση εκείνη την στιγμή του νεύματος. Ο Ανδρέας Παπανδρέου για μένα ήταν Θεός. Ήταν ο δικός μου Θεός…»

«Μάθαμε για την απόφασή του λίγο πριν ξεκινήσουμε για την Ελλάδα». Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε ζητήσει από τον τότε υφυπουργό Τύπου, Δημήτρη Μαρούδα, να κάνει γνωστή την σχέση του με την Δήμητρα Λιάνη.

«Κάποιοι έλεγαν ότι του υπέδειξαν το νεύμα, κάποιοι είχαν αντιρρήσεις, αλλά εκείνος δεν εμπιστεύτηκε σε κανέναν αυτή την απόφασή του. Η κίνηση αυτή ήταν σκακιστική και ψυχολογίας. Εμείς μάθαμε για την απόφαση του λίγο πριν ξεκινήσουμε για την Ελλάδα», δήλωσε ο Γιώργος Λιάνης. Μάλιστα αποφάσισε να ανακοινώσει τη σχέση τους σε μία περίοδο δύσκολη, όταν η Δήμητρα Λιάνη δεχόταν ένα τσουνάμι σχολίων.