ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ένοχος ο θείος για την σεξουαλική κακοποίηση του 10χρονου

Κρήτη: Ένοχος ο θείος για την σεξουαλική κακοποίηση του 10χρονου
Pixabay

Κρήτη: Ξέσπασε στο άκουσμα της απόφασης η σύζυγός του και απομακρύνθηκε από την αίθουσα

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, ο 62χρονος άνδρας για την σεξουαλική κακοποίηση του μικρού ανιψιού του, από το 2016 έως τον Σεπτέμβριο του 2018, είτε με την άσκηση σωματικής βίας ή υπό το καθεστώς απειλών.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, το δικαστήριο επέβαλλε στον θείο συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών, κατά συγχώνευση, ενώ νωρίτερα είχε απορρίψει την αναγνώριση ελαφρυντικού.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα στον άνδρα είχε επιβληθεί κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών, με εκτιτέα τα 15 έτη, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Στο άκουσμα της απόφασης ενοχής η σύζυγος του σηκώθηκε πάνω και απευθύνθηκε στην έδρα: «έχετε σκεφτεί ότι καταδικάζετε έναν αθώο; Είναι αθώος» φώναζε, με αποτέλεσμα αστυνομικοί να την απομακρύνουν από την αίθουσα.

Η εφιαλτική υπόθεση πολλαπλών βιασμών σε βάρος του 10χρονου παιδιού από τον θείο του, αποκαλύφθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια, σε χωριό του νομού Ηρακλείου, συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη. Οι μαρτυρίες του παιδιού όπως μεταφέρθηκαν στο Δικαστήριο από τη γιαγιά του προκάλεσαν αποτροπιασμό και οργή, καθώς περιέγραφαν έναν άνθρωπο που δε δίστασε να ξεσπάσει κάθε αρρωστημένη του σκέψη πάνω σε ένα αθώο παιδάκι.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

Κιβωτός: Η ΕΛ.ΑΣ. βρήκε μεγάλο ποσό σε χρηματοκιβώτιο στον Κολωνό

Νοσ.«Παπαγεωργίου»: Καλεί τους πολίτες να στηρίζουν τη δωρεά οργάνων

Θεσσαλονίκη-Δομή ΑμεΑ: Κακουργηματική δίωξη για τον θάνατο 25χρονου