ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Προσπάθεια να σπάσουν τη σιωπή τους δύο παιδιά

Κιβωτός του Κόσμου: Προσπάθεια να σπάσουν τη σιωπή τους δύο παιδιά
INTIME

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η έρευνα των Εισαγγελέων Ανηλίκων για τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς στην Κιβωτό του Κόσμου.

Οι τελευταίοι που έδωσαν κατάθεση είναι ο 19χρονος, ο οποίος επανέλαβε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από υψηλόβαθμο στέλεχος του ιδρύματος, ένας πρώην τρόφιμος που ήταν στην Ολλανδία, ο οποίος κατήγγειλε τη σωματική του κακοποίηση, αλλά και ένας 15χρονος από τη δομή του Βόλου για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι μπορεί να έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά από το ίδιο υψηλόβαθμο στέλεχος.

Η πιο κρίσιμη κατάθεση από τις τρεις ήταν του 15χρονου. Και αυτό διότι σε κατάθεση που βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελικών Αρχών αναφερόταν ότι μπορεί να έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 15χρονος δεν επιβεβαίωσε στην κατάθεσή που έδωσε προ λίγων ημερών τη σοβαρή καταγγελία. Φέρεται να περιέγραψε, όπως σημειώνουν αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης, «οριακά τιμωρητικές πράξεις» και όχι περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο 15χρονος ζει στη δομή του Βόλου. Πληροφορίες του newsbomb αναφέρουν ότι εντύπωση προκάλεσε στους κόλπους της δομής ότι το περασμένο καλοκαίρι το παιδί έφυγε από το Βόλο για τουλάχιστον ένα μήνα. Το διάστημα αυτό φέρεται να βρισκόταν στην Αθήνα και σε ταξίδια. Επέστρεψε στο Βόλο, όπου ζει μέχρι σήμερα, με την έναρξη της σχολικής περιόδου. Ο ανήλικος κατά το παρελθόν είχε βρεθεί αρκετές φορές μόνος του στο δωμάτιο που χρησιμοποιούσε στο Βόλο υψηλόβαθμο στέλεχος του ιδρύματος. Αθόρυβα γίνεται μία προσπάθεια να «ξεκλειδώσει» ο 15χρονος και να σπάσει τη σιωπή του (εάν φυσικά έχει κάτι πιο σοβαρό να καταγγείλει στις Αρχές).

Στην κατάθεσή του ο 19χρονος έκανε αναφορά και σε ένα δεύτερο παιδί, το οποίο ενδεχομένως -όπως ανέφερε- να έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Πρόκειται για έναν 16χρονο από χώρα της Αφρικής, που μαζί με ακόμα τρία παιδιά μετακινήθηκε αιφνιδίως (περίπου τον περασμένο Ιανουάριο-Φεβρουάριο) από τη δομή της Καλαμάτας στην Αθήνα.

Ο 16χρονος περιγράφεται στην κατάθεση του 19χρονου ως το παιδί που είχε ξυλοκοπηθεί με αγριότητα από δύο στελέχη της Κιβωτού του Κόσμου. Ερωτήματα είχαν ανακύψει και για τον τρόπο που ο ανήλικος σταμάτησε το σχολείο τον περασμένο χειμώνα.

Στο μεταξύ, την προστασία των παιδιών που ζουν στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου σε όλη την Ελλάδα επιχειρούν να διασφαλίσουν οι Εισαγγελείς Ανηλίκων, οι οποίοι απαγορεύουν με διάταξη στον πατέρα Αντώνιο και σε τρεις στενούς συνεργάτες του την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος. Η εισαγγελική διάταξη έχει ισχύ 90 ημερών. Μετά θα πρέπει να επικυρωθεί με δικαστική απόφαση.

Ο πατέρας Αντώνιος δε θα μπορεί πλέον να έχει πρόσβαση ούτε στο χώρο όπου συνήθιζε να διαμένει στις κεντρικές εγκαταστάσεις της οργάνωσης στον Κολωνό.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις