ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Ανεξάντλητα τα έσοδα της οργάνωσης

Κιβωτός του Κόσμου: Ανεξάντλητα τα έσοδα της οργάνωσης

Κιβωτός του Κόσμου:  Η ΜΚΟ υπογείως είχε ρευστότητα 15 εκατομμυρίων και 350.000 στο χρηματοκιβώτιο για έκτακτη ανάγκη

Από τηλεοπτικούς μαραθωνίους, κηδείες και μνημόσυνα, χριστουγεννιάτικα μπαζάρ και πασχαλινές λαμπάδες μέχρι και από συσκευασμένα τυριά στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ έπαιρνε έσοδα η μη κυβερνητική οργάνωση, «Κιβωτός του Κόσμου».

Από παντού έμπαιναν, όπως φαίνεται, έσοδα στην «Κιβωτό του Κόσμου», μια ΜΚΟ που μπροστά στις κάμερες ζητούσε εναγωνίως τρόφιμα, ρούχα και αγαθά πρώτης ανάγκης.

«Πήγα στο σούπερ μάρκετ και είδα τριμμένο τυρί που γράφει “Κιβωτός του Κόσμου”» δηλώνει πελάτης σούπερ μάρκετ.

«Χρειαζόμαστε τα πάντα από ρούχα, τρόφιμα. Ό,τι μπορεί ο καθένας» δήλωνε ο πατέρας Αντώνιος.

Αλλά υπογείως είχε ρευστότητα 15 εκατομμύριων και 350.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο για έκτακτη ανάγκη.

«Εμείς δεν έχουμε πάρει κρατικές επιδοτήσεις. Ζούμε και πορευόμαστε από την αγάπη του κόσμου» έλεγε η πρεσβυτέρα.

«Κιβωτός» στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Βρίσκονταν στα ράφια των σούπερ μάρκετ εδώ και δύο χρόνια ωστόσο, μετά την θύελλα των καταγγελιών οι καταναλωτές ανοίγοντας το ψυγείο, δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Η γκάμα μεγάλη από τυρί τσένταρ, μοτσαρέλα, γκούντα, μυζήθρα και κεφαλοτύρι μέχρι και συσκευασία με πάριζα και ένταμ για τους λάτρεις των τοστ.

«Κόστιζε 2,50 ευρώ και μάλιστα έλεγε αγοράστε αυτό για να βοηθήσετε τα παιδάκια. Απλά πήγε το μάτι μου εκεί και μου έκανε εντύπωση» αναφέρει καταναλωτής.

Η αλήθεια είναι πως τα τυριά αυτά δεν είναι παραγωγή της ίδιας της «Κιβωτού» αλλά μιας άλλης γνωστής ελληνικής εταιρείας που αποφάσισε να στηρίξει έμπρακτα τη δομή, δίνοντάς της μέρος των εσόδων της.

«Είμαστε συγκλονισμένοι με τα όσα εκτυλίσσονται. Τον πατέρα Αντώνιο δεν τον γνωρίζαμε προσωπικά και ό,τι κάναμε το κάναμε για να βοηθήσουμε έμπρακτα τα παιδιά της δομής, δίνοντας μέρος των εσόδων μας. Έτσι κι αλλιώς η ''Κιβωτός" είναι τα ίδια παιδιά που φιλοξενούνται και όχι η εκάστοτε διεύθυνση» λέει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία γαλακτοκομικών.

Τα δικά τους προϊόντα

Η «Κιβωτός» όμως δεν αρκέστηκε στα έσοδα αυτά από τη δωρεά του ιδιώτη και αποφάσισε να παράξει και δικό της τυρί, το οποίο μάλιστα φτιάχνουν τα ίδια τα παιδιά στο τυροκομείο της Πωγωνιανής έναντι 5 και 10 ευρώ.

«Το Σαββατοκύριακο που έχουμε τυροκομήσεις, τον χειμώνα τους λένε στις δύο τυροκομήσεις που θα πηγαίνετε Σάββατο και Κυριακή παίρνετε 5 ευρώ» αποκαλύπτει τρόφιμος της «Κιβωτού».

Σε τι τιμή έφτανε στα χέρια του καταναλωτή;

«Στην είσοδο (του Κολωνού) με το που μπαίνουνε δεξιά είχε ένα ψυγείο με τυριά που έφτιαχναν τα παιδάκια. Ένα κομμάτι τυρί των 100 γραμμαρίων το πουλάγανε 15 ευρώ» αναφέρει καταγγέλλων.

Τα παιδιά έφτιαχναν μεταξύ άλλων γλυκά του κουταλιού, κεριά, μέλι και βαλσαμέλαιο. Μάζευαν χαμομήλι και διοργάνωναν μπαζάρ για να τα πουλήσουν.

«Το πρόβλημα ποιο είναι; Ότι τα παιδάκια αυτά σε οποιοδήποτε παζάρι μπορούσαν να φτιάχνουν διάφορα και να τα πουλάνε. Αλλά τα χρήματα δεν τα κρατάγανε τα παιδιά. Δεν τα έπαιρναν τα παιδιά. Ό,τι λεφτά μαζεύανε δεν έπαιρναν ποτέ τα παιδιά, αυτό σας το λέω, είναι σίγουρο δηλαδή» αποκαλύπτει εθελόντρια της «Κιβωτού».

Παρότρυναν τον κόσμο να αγοράσει τις λαμπάδες τους το Πάσχα.

«Κιβωτός» και στο…μπάσκετ

Το περιβόητο πλέον… κουτί της δομής έκτος από κηδείες έβγαινε και στους αγώνες μπάσκετ, το οποίο έφευγε γεμάτο με δωρεές ανθρώπων.

«Σε φιλανθρωπικούς αγώνες που γίνονταν με μεγάλες ομάδες, υπήρχαν παιδιά που τους έβαζαν να βγαίνουν με το κουτί, όπως έκαναν και στις κηδείες» δηλώνει πρώην τρόφιμος.

Ενεργό ρόλο στην ομάδα μπάσκετ της δομής είχε τόσο ο ίδιος ο παπα – Αντώνης, όσο και ο 35χρονος Ιρακινός πρώην διευθυντής της δομής που απολύθηκε πριν δύο μέρες από το νέο ΔΣ.

Δείτε το βίντεο του Mega

Διαβάστε επίσης:

Κιβωτός του Κόσμου: Το μυστηριώδες εισόδημα του πατέρα Αντωνίου

Κιβωτός του Κόσμου: Βίντεο με ξέσπασμα της πρεσβυτέρας έξω από δομή

Ρέμος: Έχω την καλύτερη άποψη για τον πατέρα Αντώνιο, ας περιμένουμε