ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα έφοδος στη δομή της Καλαμάτας

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα έφοδος στη δομή της Καλαμάτας

Νέα έφοδο πραγματοποιήσε το βράδυ της Κυριακής η Ασφάλεια της Καλαμάτας στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην πόλη. 

Σε νέα έφοδο στη δομή της Καλαμάτας, προχώρησαν αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Αυτή ήταν η δεύτερη έφοδος της Αστυνομίας στη συγκεκριμένη δομή, μέσα σε λίγες ημέρες. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι Αστυνομικοί ζήτησαν πληροφορίες σχετικά με δημοσίευμα που αναφερόταν σε απομάκρυνση 4 παιδιών από τη συγκεκριμένη δομή τον περασμένο Ιανουάριο - Φεβρουάριο και τη μεταφορά τους στη δομή της Αθήνας, όπου φέρεται να υπέστησαν κακομεταχείριση.

Η απομάκρυνση των συγκεκριμένων παιδιών από τη δομή της Καλαμάτας φέρεται να αποτελεί κομβικό σημείο στην εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ ακόμα και σήμερα δεν έχει αποσαφηνιστεί σε ποια δομή και κάτω από ποιες συνθήκες φιλοξενούνται αυτά τα παιδιά.

Τα 4 αυτά παιδιά απομακρύνθηκαν ξαφνικά και από τα σχολεία στα οποία φοιτούσαν και μάλιστα για το μικρότερο εξ αυτών, που φοιτούσε σε γυμνάσιο της πόλης, ο διευθυντής του σχολείου είχε ενημερώσει εγκαίρως και επανειλημμένως όλους τους αρμόδιους φορείς από την πρώτη στιγμή.

Επίσκεψη των δικηγόρων του π. Αντωνίου στον εισαγγελέα

Την τήρηση της νομιμότητας ζήτησαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του πατέρα Αντωνίου Θρασύβουλος Κονταξής και Γιάννης Κώτσος.

«Η μόνη σκοπιμότητα είναι η τήρηση της νομιμότητας» ανέφερε ο κ Κονταξής, που μαζί με τον συνάδελφό του θα επισκεφθούν αμέσως μετά και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο.

Αίτημα της πλευράς του πατέρα Αντώνιου είναι να του δοθεί η δυνατότητα να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα από το χώρο της Κιβωτού του Κόσμου από όπου απομακρύνθηκε με εισαγγελική παραγγελία το Σαββατοκύριακο.

Σχετικές ειδήσεις

Πατέρας Αντώνιος: Το αίτημα των δικηγόρων του στον Άρειο Πάγο

Κιβωτός του Κόσμου: Ο «El Capitano» πατήρ Αντώνιος και η δομή Βόλου

Κιβωτός του Κόσμου: Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο παπάς;