ΕΛΛΑΔΑ

Προτάσεις Ένωσης Αστυνομικών με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου

Προτάσεις Ένωσης Αστυνομικών με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου
Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά από αστυνομικό
Thestival

Κάμερες, σπρέι αυτοάμυνας και αύξηση των εκπαιδεύσεων προτείνει η Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης.

Δέσμη προτάσεων «ώστε να θωρακιστεί τόσο το αστυνομικό προσωπικό, όσο και η κοινωνία», καταθέτει η Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, αναφερόμενη στο προχθεσινό περιστατικό μεταξύ Αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ και του 16χρονου Ρομά.

Σε ανακοίνωση της η Ένωση μεταξύ άλλων προτείνει, την τοποθέτηση καμερών σε αστυνομικούς που εκτελούν εξωτερικές υπηρεσίες, την προμήθεια πλεγμάτων ακινητοποίησης οχημάτων και την προσθήκη σπρέι αυτομάμυνας και συσκευών taser στον εξοπλισμό.

Σύνταξη μνημονίου αστυνομικών ενεργειών σε περίπτωση καταδίωξης ύποπτου οχήματος ή οχήματος που έχει εμπλακεί σε εγκληματική πράξη και διαμόρφωση του ανάλογου νομικού πλαισίου και αύξηση των εκπαιδεύσεων για τις επιχειρησιακές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. με επαναφορά, κατ’ ελάχιστο, της μια εκπαίδευσης ανά εξάμηνο, όπως ίσχυε στο παρελθόν, πριν μετατραπεί σε μια εκπαίδευση ανά έτος.

Στην ίδια ανακοίνωση η Ένωση Αστυνομικών, σημειώνει ότι «η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια που θα διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση και θα αποφανθεί για τις συνθήκες τέλεσης και τον βαθμό ευθύνης του αστυνομικού» και προσθέτει ότι «για πολλοστή φορά, ένα αστυνομικό ζήτημα μετατρέπεται σε αιτία έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης και σκοπιμοτήτων».

Διαβάστε ακόμα:

Ασπρόπυργος: Φωτιές από Ρομά κοντά στον Προαστιακό

Ξέσπασμα πατέρα 16χρονου: «Όταν πυροβόλησε, σκεφτόταν τα παιδιά του;»

Θεοδωρικάκος για πυροβολισμό 16χρονου: Θέλουν επανάληψη του 2008