ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: Φωτιές από Ρομά κοντά στον Προαστιακό

Ασπρόπυργος: Φωτιές από Ρομά κοντά στον Προαστιακό
Επεισόδια σε δυτική Αττική και Θεσσαλονίκη
Glomex

Καθυστερήσεις σημειώνονται στα δρομολόγια του Προαστιακού εξαιτίας των επεισοδίων από Ρομά που διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό.

Συνεχίζονται τα επεισόδια για τον πυροβολισμό 16χρονου από αστυνομικό, με δεκάδες Ρομά να έχουν βάλει φωτιές κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή στον Ασπρόπυργο, με συνέπεια να παρατηρούνται καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επεισόδια και στα Μέγαρα. Μάλιστα, διεκόπη η κυκλοφορία στην Αθηνών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, από το 39ο έως το 42ο χλμ.

Λόγω των επεισοδίων, η Hellenic Train ανακοίνωσε πως παραμένουν ακινητοποιημένοι δυο συρμοί σε Άνω Λιόσια και Ασπρόπυργο.

Η ενημέρωση αναφέρει: «Eξαιτίας φωτιάς κοντά στις γραμμές στην περιοχή του Ασπροπύργου, με εντολή της πυροσβεστικής η αμαξοστοιχία 1327 σταμάτησε στον σταθμό των Α. Λιοσίων και η αμαξοστοιχία 1326 στον σταθμό του Ασπροπύργου. Αναμένονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια του προαστιακού».

Επίσης, στον Ασπρόπυργο, στην οδό Μόρνου, περίπου 60 άτομα, έχουν βάλει φωτιές σε κάδους.

Στο μεταξύ νέα επεισόδια σημειώνονται και στη Θεσσαλονίκη.

Στη Χαλκηδόνα ομάδα ατόμων Ρομά έχουν στήσει οδοφράγματα στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης. Τα άτομα καίνε λάστιχα και πετούν πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό.

Διαβάστε ακόμα:

Ξέσπασμα πατέρα 16χρονου: «Όταν πυροβόλησε, σκεφτόταν τα παιδιά του;»

Αλέξης Κούγιας: Εξηγεί γιατί ανέλαβε τον αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη

Νέος γύρος επεισοδίων με Ρομά στο Νομισματοκοπείο