ΕΛΛΑΔΑ

Οι στοχευμένες επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά θα συνεχιστούν

Οι στοχευμένες επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά θα συνεχιστούν

«Οι στοχευμένες επιχειρήσεις σε καταυλισμούς των Ρομά θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες|, δήλωσαν πηγές του υπουργείου Προστασίας του πολίτη στο Newsbomb.gr. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους οι επιχειρήσεις θα αφορούν έρευνες για ναρκωτικά και όπλα.

Σημειώνεται πως στην Αττική από το πρωί πραγματοποιούνται παράλληλες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε καταυλισμούς Ρομά σε Ασπρόπυργο, Ζεφύρι, Μενίδι και Άνω Λιόσια, ενώ γίνονται έλεγχοι και σε αυτοκίνητα.

Όπως έγραφε νωρίτερα το Newsbomb.gr σε δύο ακόμα προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις σε νέα επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο.

Η επιχείρηση είναι συνέχεια της χθεσινής αντίστοιχης, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν 7 συλλήψεις και 4 προσαγωγές στην Δυτική Αττική, που πραγματοποιείται από το πρωί σε Ζεφύρι, Μενίδι, Άνω Λιόσια και Νεόκτιστα Ασπροπύργου, με αφορμή τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν χτες και κατά την διάρκεια της νύχτας, λόγω του πυροβολισμού 16χρονου από αστυνομικό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και οι επτά συλλήψεις αφορούσαν κατοχή ναρκωτικών, ενώ έγιναν και 25 κατ' οίκον έρευνες. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε και εκτελέστηκε από την ΓΑΔΑ, με την συμμετοχή διμοιριών ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, της Ασφάλειας και άλλων υπηρεσιών, καθώς και ελικοπτέρου και δύο οχημάτων ρίψης νερού, («Αίαντες»), ενώ σε επιφυλακή ήταν και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Αφορμή έδωσαν οι επιθέσεις από ομάδες Ρομά, ακόμα και με πυροβολισμούς, εναντίον αστυνομικών, καθώς και σε δύο άτομα στην περιφερειακή Αιγάλεω, εμπρησμό σε λεωφορείο, αλλά και η πυρκαγιά σε κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο, η οποία προκάλεσε και την ενεργοποίηση του 112, λόγω των τοξικών καπνών.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη το βράδυ Ρομά πυροβόλησαν κατά αστυνομικών στην περιοχή του Ασπροπύργου, στα σύνορα με τη Φυλή, στην οδό Δυιλιστηρίων. Οι Ρομά πυροβόλησαν κατά αστυνομικών της ΟΠΚΕ που προσέγγισαν το σημείο, χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός. Την ίδια ώρα, καιγόταν αυτοκίνητο στο λεωφόρο Παναγίας Φανερωμένης. Επεισόδια σημειώθηκαν και στα Μέγαρα, στον παράδρομο του 40ο χλμ. της Εθνικής Οδού.

Για το θέμα που έχει προκύψει ρωτήθηκε στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Η δικαιοσύνη με τη στήριξη όλων των κρατικών αρχών διερευνά το περιστατικό με τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου. Σύντομα θα έχουμε πλήρη εικόνα. Δεν δικαιολογεί όμως πράξεις βίας και ανομίας σε όσους επιδίδονται σε αυτές.

Όπως η πολιτεία δεν συγκαλύπτει τις ευθύνες κανενός δεν ανέχεται και συμπεριφορές που διασαλεύουν την τάξη και τη νομιμότητα. Δεν θα υπάρχει η παραμικρή ανοχή επιθετικών και βίαιων συμπεριφορών στα όργανα της τάξης. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους Ρομά. Η Ελλάδα έχει νόμους και κανόνες και κανείς δεν δικαιούται να εκφεύγει αυτών των νόμων και κανόνων. Δεν θα επιτρέψουμε συνθήκες βίας και ανομίας».

Σχετικές ειδήσεις

Πυροβολισμός 16χρονου: Διαφωνία εισαγγελέα - ανακριτή για προφυλάκιση

Πυροβολισμός 16χρονου Θεσσαλονίκη: Ρομά καίνε 20ευρα

Νέα επιχείρηση της αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο