ΕΛΛΑΔΑ

Επίδομα 600 ευρώ σε ένστολους: Πριν τα Χριστούγεννα η καταβολή

Επίδομα 600 ευρώ σε ένστολους: Πριν τα Χριστούγεννα η καταβολή

Στις 24 Δεκεμβρίου σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα των 600 ευρώ στο ένστολο προσωπικό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή.

Η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα ορίζει ότι χορηγείται έκτακτη οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ, κατά το μήνα Δεκέμβριο του 2022. Η εν λόγω παροχή δεν προσμετράται στο ανώτατο όριο αποδοχών και διέπεται από ειδικό φορολογικό καθεστώς.

Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναφέρεται ότι σύμφωνα με στοιχεία των αρμόδιων υπουργείων, η εν λόγω δαπάνη εκτιμάται στο ποσό των 40,883 εκατομμυρίων ευρώ.

Η διάταξη ορίζει ότι η ενίσχυση περικόπτεται ανάλογα στην περίπτωση που ένστολο προσωπικό ευρίσκεται σε απόσπαση στο εξωτερικό ή για λόγους πειθαρχίας εκτίει ποινή αργίας ή τελεί σε αναστολή άσκησης καθηκόντων ή τελεί σε κατάσταση διαθεσιμότητας.

Σημειώνεται πως την εφάπαξ καταβολή 600 ευρώ σε όλους τους ένστολους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού την ανακοίνωσε πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα από την Τρίπολη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε σχετική του ανάρτηση τόνισε: «Η Πολιτεία ευχαριστεί και επιβραβεύει με πράξεις τα στελέχη που με καθημερινή αυτοθυσία προστατεύουν τα σύνορά της».

Σχετικές ειδήσεις

Επίδομα 600 ευρώ σε ένστολους: Πότε το παίρνουν, ποιοι εξαιρούνται

Επίδομα θέρμανσης: Τελευταία μέρα για τις αιτήσεις στο mythermansi

Μηνιαίο επίδομα ακρίβειας έως 200 ευρώ εξετάζει η κυβέρνηση