ΕΛΛΑΔΑ

Νέο μήνυμα Πλεύρη για το τσιγάρο του Μπισμπίκη σε νυχτερινό κέντρο

Νέο μήνυμα Πλεύρη για το τσιγάρο του Μπισμπίκη σε νυχτερινό κέντρο

Νέο μήνυμα του υπουργού Υγείας μετά την απόφαση για επιβολή προστίμου στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται η Δέσποινα Βάνδη και εθεάθη ο Βασίλης Μπισμπίκης με τσιγάρο στο χέρι. 

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση πως ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα επιβληθεί πρόστιμο στο μαγαζί που εμφανίζεται η Δέσποινα Βανδή, αφού ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον σύντροφό της τραγουδίστριας Βασίλη Μπισμίκη να καπνίζει στον κλειστό χώρο.

Ο κ. Πλεύρης, μετά τα σχόλια στο διαδίκτιο, αναφέρθηκε στον αντικαπνιστικό νόμο και στην εφαρμογή του στη χώρα μας, κάνοντας αναφορά στα νυχτερινά κέντρα.

Ο κ. Πλεύρης υπογραμμίζει ότι ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες και αποτελεί προτεραιότητα για την διασφάλιση της υγείας των πολιτών και τόνισε ότι στην Ελλάδα σε μεγάλο βαθμό οεφαρμόζεται ειδικά στην εστίαση.

Ωστόσο, όπως τονίζει, το πρόβλημα παραμένει στα νυχτερινά μαγαζιά και κυρίως αργά το βράδυ και προσθέτει πως η ευθύνη των διοικήσεων των νυχτερινών μαγαζιών είναι μεγάλη, καθώς όχι απλά ανέχονται τους θαμώνες που καπνίζουν, αλλά τους σερβίρουν και τασάκια. Ο ίδιος μάλιστα έκανε αναφορά και σε προσωπική του εμπειρία σε γνωστό νυχτερινό κέντρο.

«Αυτό που πετύχαμε στην εστίαση σχεδόν στο 100% και το θεωρούμε αυτονόητο θα το πετύχουμε στην πλήρη εφαρμογή και στη νυχτερινή διασκέδαση. Θα χρειαστούν να συνεχίζονται οι έλεγχοι, να μπουν πρόστιμα, να χρησιμοποιήσουμε και κάθε μέσο που αποδεικνύει τις παρανομίες», σημείωσε.