ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Τόπαλος: Η ιατροδικαστική θα απαντήσει το κρίσιμο ερώτημα

Βασίλης Τόπαλος: Η ιατροδικαστική θα απαντήσει το κρίσιμο ερώτημα

Το κρίσιμο ερώτημα, αν ο θάνατος του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου προήλθε από το χτύπημα στο κεφάλι του από την πτώση στην τουαλέτα του γυμναστηρίου ή από τα προηγούμενα χτυπήματα στο κεφάλι του θα δώσει η έκθεση του ιατροδικαστή.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή, για την περίπτωση του θανάτου του 16χρονου πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου, που βρήκε τραγικό θάνατο.
Το πόρισμα του ιατροδικαστή μετά την εξέταση που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ώρες, αναμένεται να ρίξει «φως» στα αίτια του θανάτου του. Κι αυτό καθώς θα διαπιστωθεί αν ο 16χρονος τραυματίστηκε κυρίως από την πτώση του στην τουαλέτα του γυμναστηρίου ή από προηγούμενα χτυπήματα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της προπόνησής του.

Η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδια για θέματα αθλητικής βίας, έχει ζητήσει από τον αθλητικό εισαγγελέα προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια θανάτου του 16χρονου. Όπως ανέφερε η γιαγιά του 16χρονου, μιλώντας στον Alpha: «Τον έβαλαν με έναν 20χρονο κάπου 70 κιλά και το δικό μας ήταν 60 κιλά και 16 ετών. Αυτό ξέρουμε».

Λεπτομέρειες για τις 17 ημέρες της νοσηλείας του 16χρονου πυγμάχου, δίνει το Τζάνειο σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε: «O ασθενής Τ.Β., διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40 μ.μ. στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος. Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μ.μ.».

Η εξόδιος ακολουθία του 16χρονου πρωταθλητή θα γίνει την Πέμπτη στις 14:30.

Σχετικές ειδήσεις

Βασίλης Τόπαλος: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον θάνατό του

Βασίλης Τόπαλος: Το μοιραίο χτύπημα στο κεφάλι του 16χρονου πυγμάχου

Αυγενάκης για 16χρονο πυγμάχο: «Να χυθεί άπλετο φως»