ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Άνοιγμα 9 Ιανουαρίου - Συμβουλές στα παιδιά για τα συμπτώματα

Σχολεία
Ανοίγουν τα σχολεία

Οι ειδικοί είναι επιφυλακτικοί για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και τονίζουν τι πρέπει να γίνει αν τα παιδιά εμφανίσουν συμπτώματα

Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, μετά το κλείσιμο για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να επιστρέφουν στα θρανία εν μέσω έξαρσης της γρίπης και των λοιμώξεων.

Οι ειδικοί είναι επιφυλακτικοί για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία με τον διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκο Καπραβέλο, να προτείνει, μιλώντας στο Newsbomb.gr, να μην ανοίξουν τα σχολεία λόγω της έξαρσης της γρίπης και των κρουσμάτων κορονοϊού.

Σχολεία: Να μένουν σπίτι τα παιδιά αν έχουν συμπτώματα

Ωστόσο, τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, με τους γιατρούς να κάνουν έκκληση στους γονείς να κρατούν τα παιδιά στο σπίτι σε περίπτωση που εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα.

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας καταχωρίζονται, χωρίς να προσμετρώνται, οι απουσίες έως πέντε εργάσιμων ημερών που οφείλονται σε εποχικό επιδημικό ρεύμα της γρίπης από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023, όπου ο Σύλλογος Διδασκόντων, κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης, αποφασίζει να καταχωρίζει αλλά να μην προσμετρά τις εν λόγω απουσίες, με την προσκόμιση από τους ενδιαφερόμενους μαθητές πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

Συστήνεται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν σταθερά τα μέτρα υγιεινής, όπως πλύσιμο χεριών και παραμονή στο σπίτι σε ενδεχόμενη ασθένεια, να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών και να εμπιστεύονται τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τις κατά περίπτωση οδηγίες.

Σχετικές ειδήσεις

Παγώνη στον Newsbomb.gr: Πόσο μας ανησυχεί η μετάλλαξη «Kraken»

Σχολεία: Ο Γκίκας Μαγιορκίνης απαντά για τις μάσκες στους μαθητές

Σχολεία: Ανοίγουν κανονικά τη Δευτέρα (9/1) διαμηνύει η Κεραμέως