ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία - Παγώνη: Δεν μπορούν να κλείνουν κάθε χρόνο λόγω ιώσεων

Σχολεία
Άνοιξαν τα σχολεία

Η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι οι γονείς δεν πρέπει να στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία αν έχουν συμπτώματα γρίπης και κορονοϊού. 

Τα σχολεία σήμερα, Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, άνοιξαν και οι μαθητές επέστρεψαν κανονικά στις τάξεις χωρίς μέτρα. Την ώρα που κάποιοι ειδικοί, μεταξύ αυτών, και ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, ζητούσαν να μην ανοίξουν λόγω του κορονοϊού, της γρίπης και των ιώσεων, τελικά οι μαθητές επέστρεψαν κανονικά στα σχολεία.

Μάλιστα, στην άποψη ότι τα σχολεία έπρεπε να ξεκινήσουν κανονικά τάχθηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. «Δεν μπορούν να κλείνουν κάθε χρόνο τα σχολεία εξαιτίας των ιώσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ακόμη ότι οι μητέρες πρέπει να εφοδιάσουν τα παιδιά τους με αντισηπτικά και να κάνουν τεστ γρίπης και κορονοϊού πριν τα στείλουν στα σχολεία. Έκρουσε μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου για τα συμπτώματα, τονίζοντας ότι τα παιδιά πρέπει να μένουν σπίτι.

Η πρόεδρος της ΕΥΝΑΠ ανέφερε πως τα παιδιά κατά τη διάρκεια των διακοπών επισκέπτονταν παιδότοπους, εμπορικά κέντρα και φίλους τους, γεγονός που δε δικαιολογεί το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, χαρακτήρισε «απαραίτητο» τον εμβολιασμό για τη γρίπη, καθώς - όπως σημείωσε - μόλις 2,6 εκατ. έχουν εμβολιαστεί σε σχέση με 4,5 εκατ. το περασμένο έτος.

Σχετικές ειδήσεις

Σχολεία: Ανοίγουν σήμερα – Τι ισχύει με τη γρίπη και τις απουσίες

Άνοιγμα σχολείων με ισχυρό «κοκτέιλ» γρίπης - κορονοϊού

Σχολεία: Άνοιγμα χωρίς μέτρα για τους μαθητές - Οδηγίες στους γονείς