ΕΛΛΑΔΑ

Κολλέγιο Αθηνών: Η εισβολή εξωσχολικών με μαχαίρια, οι «προσωπικές» διαφορές και οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Κολλέγιο Αθηνών: Η εισβολή εξωσχολικών με μαχαίρια, οι «προσωπικές» διαφορές και οι έρευνες της ΕΛΑΣ
Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να διαλευκάνουν αν υπάρχουν μαθητές οι οποίοι έχουν στοχοποιηθεί από εξωσχολικούς.
Χάρης Γκίκας / Newsbomb.gr

Συναγερμός στην Αστυνομία, ισχυρές δυνάμεις και περιπολικά στο Κολλέγιο Αθηνών για άτομα με μαχαίρια - Με μηνύματα ειδοποίησαν οι μαθητές τους γονείς τους - Οι έρευνες για τις προσωπικές διαφορές με εξωσχολικούς 

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης (19/1) όταν δύο νεαροί άνδρες εισέβαλλαν στο Κολλέγιο Αθηνών στο Ψυχικό, κρατώντας μαχαίρι.

Ωστόσο, δυνάμεις της αστυνομίας δεν εντόπισαν κάτι ύποπτο. Οι αστυνομικές αρχές απέκλεισαν τις εισόδους/εξόδους του Κολλεγίου και ερεύνησαν έναν έναν τους μαθητές για να εντοπίσουν τον δράστη.

Οι δύο καταθέσεις, από μαθητή και υπάλληλο του campus, ρίχνουν φως στην υπόθεση, καθώς φαίνεται ότι είχαν γνώση για το συμβάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άνδρες εισέβαλλαν παράνομα στο σχολείο καθώς έψαχναν μαθητή με τον οποίο είχαν προσωπικές διαφορές. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος μαθητής απουσίαζε σήμερα. Το ερώτημα είναι αν η σημερινή απουσία του παιδιού ήταν τυχαία ή γνώριζε ότι κινδυνεύει. Ο μαθητής θα κληθεί να καταθέσει στις αρχές ότι γνωρίζει.

Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να διαλευκάνουν αν υπάρχουν μαθητές οι οποίοι έχουν στοχοποιηθεί από εξωσχολικούς.

Ανακοίνωση από το γραφείο του Διευθυντή/President Καθηγητή Κώστα Συνολάκη:

Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητριών και των μαθητών μας.

Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του campus.

Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς.

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus.

Σχετικές ειδήσεις