ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Θέρμου στο Newsbomb.gr: «Θα πήγαινα ο ίδιος στον εισαγγελέα για την επικίνδυνη γέφυρα»

Δήμαρχος Θέρμου στο Newsbomb.gr: «Θα πήγαινα ο ίδιος στον εισαγγελέα για την επικίνδυνη γέφυρα»
Oι μαθητές που διασχίζουν τη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Εύηνο.
Facebook

Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας: Μαθητές, μετέβησαν το πρωί της Πέμπτης προς το Θέρμο αλλά οι κατολισθήσεις δημιούργησαν πρόβλημα στην πρόσβαση. Έτσι για άγνωστους λόγους τα παιδιά πέρασαν πάνω από τον ποταμό Εύηνο με την συρμάτινη γέφυρα - Ο Σπύρος Κωνσταντάρας, Δήμαρχος Θέρμου, μίλησε στο Newsbomb.gr για το απίστευτο περιστατικό με τους μαθητές που πέρασαν το ποτάμι με αυτοσχέδια γέφυρα.

Θύελλα αντιδράσεων έχουν ξεσηκώσει οι εικόνες που δείχνουν μαθητές να διασχίζουν αυτοσχέδια γέφυρα πάνω από τον ποταμό Εύηνο προκειμένου να φτάσουν στα σπίτια τους με προφανή τον κίνδυνο για την ζωή τους.

Ο δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, μιλώντας στο Newsbomb.gr καταγγέλλει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν ενημερώθηκε και ότι οι μαθητές οδηγήθηκαν στη γέφυρα κατόπιν συνεννόησης του οδηγού με τους γονείς των παιδιών.

«Αυτό που γνώριζα είναι ότι η μεταφορά των μαθητών γίνεται από τους δρόμους όχι από τα ποτάμια. Υπάρχει δευτερεύον δρόμος για να περάσουν τα παιδιά, το έχω πει πολλές φορές. Υπάρχει ο δρόμος που μπορούσε να πάει μέσω γέφυρας Μπανιά- Ριγανίου, Στράνωμα και Φαμίλα», είπε αρχικά ο κ. Κωνσταντάρας.

Τα 10χρονα παιδιά αναγκάστηκαν να διανύσουν 70μ. αιωρούμενης συρμάτινης γέφυρας πάνω από τα θολά και ορμητικά νερά του ποταμού Ευήνου και άλλα να περάσουν το ποτάμι μέσα σε κουβούκλιο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο αυτή δεν ήταν επιλογή των παιδιών.

«Δεν επέλεξαν οι μαθητές μόνοι τους να περάσουν από εκεί. Το επέλεξαν αυτοί που πήγαν τους μαθητές στη γέφυρα. Δεν έχω μιλήσει με τα άτομα που άφησαν τα παιδιά εκεί. Αυτό θα το κάνουν οι διευθυντές των σχολείων και η αστυνομία η οποία θα κάνει κατεπείγουσα έρευνα», πρόσθεσε ο δήμαρχος στο Newsbomb.gr.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Εισαγγελίας σχετικά με το συμβάν. Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, αφού έλαβε γνώση των σχετικών δημοσιευμάτων, ο εισαγγελέας Αγρινίου παρενέβη αυτεπάγγελτα και ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους από το αστυνομικό τμήμα Θέρμου ώστε να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείτε το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

«Εγώ δεν χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο. Αν δεν είχε δοθεί εισαγγελική παρέμβαση θα πήγαινα εγώ ο ίδιος σε εισαγγελική αρχή», ανέφερε ο κ. Κωνσταντάρας σχετικά με την εισαγγελική παρέμβαση.

Σχετικές ειδήσεις