ΕΛΛΑΔΑ

Θέρμο: «Δεν μας ενημέρωσαν», λέει ο δήμαρχος για μαθητές που πέρασαν με αυτοσχέδια γέφυρα το ποτάμι

Θέρμο: «Δεν μας ενημέρωσαν», λέει ο δήμαρχος για μαθητές που πέρασαν με αυτοσχέδια γέφυρα το ποτάμι

Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας: Εξοργιστικές εικόνες που υπογραμμίζουν την έλλειψη υποδομών 

Η κακοκαιρία έφερε στο «φως της δημοσιότητας» κακοτεχνίες και ανύπαρκτες υποδομές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Στο Θέρμο της Αιτωλοακαρνανίας μαθητές αναγκάστηκαν να διασχίσουν μια αυτοσχέδια συρμάτινη γέφυρα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, προκειμένου να επιστρέψουν στα σπίτια τους από το σχολείο.

Το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκε κατολίσθηση που είχε ως αποτέλεσμα η επαρχιακή οδός που συνδέει την κωμόπολη με τα γύρω χωριά να κλείσει. Έτσι οι νεαροί μαθητές αναγκάστηκαν να περάσουν από μια συρμάτινη, αιωρούμενη γέφυρα πάνω από τον φουσκωμένο ποταμό Εύηνο, ώστε να φτάσουν στην απέναντι όχθη που τους περίμεναν οι οικογένειες τους.

Ο δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, μιλώντας στο OPEN και στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος υποστήριξε ότι η περιφέρεια δεν ενημερώθηκε κι ότι οι μαθητές οδηγήθηκαν στη γέφυρα κατόπιν συνεννόησης του οδηγού με τους γονείς των παιδιών.

«Αντί το μεσημέρι να ενημερωθούμε, ώστε να φιλοξενήσουμε τα παιδιά σε ξενοδοχείο ή να μεταβεί ο οδηγός μέσα από την επαρχιακή οδό γέφυρας Μπανιάρη-Γανίου, ώστε τα παιδιά να φτάσουν στα σπίτια τους πήγαν σε έναν βασικό δρόμο και μπήκαν μέσα στο κουβούκλιο, που περνάει πάνω από τον φουσκωμένο ποταμό, που είχε στάθμη νερού 10 μέτρα. Αυτό το αγνοούσε η περιφέρεια. Από ό,τι με ενημέρωσαν συνεννοήθηκαν ο οδηγός και οι γονείς» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Θέρμο - Απίστευτο περιστατικό: Μαθητές πέρασαν με αυτοσχέδια γέφυρα το ποτάμι