ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Χιόνια στα βόρεια προάστια

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Χιόνια στα βόρεια προάστια
Newsbomb.gr

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια της Αττικής

Αρκετοί είναι οι δρόμοι των βορείων προαστίων της Αττικής που έχουν ντυθεί στα άσπρα, με τις στενές οδούς να παραμένουν γεμάτα χιόνι. Το τσουχτερό κρύο επιμένει με αποτέλεσμα τα χιόνια να παραμένουν στην άσφλατο, στις στέγες, στις αυλές, στα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ επικαιροποιείται το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα στην Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Φωτογραφίες από τα χιονισμένα Μελίσσια:

Στα κατάλευκα «ντύθηκε» η Δροσιά - Δείτε εικόνες

Στη Δροσιά το παχύ χιόνι έχει καλύψει τους δρόμους.

Σημειώνεται ότι ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη μέχρι τον κόμβο των Οινοφύτων, στην Αττική Οδό, στον Περιφερειακό του Υμηττού, την Περιφερειακή του Αιγάλεω καθώς και στους παραδρόμους τους.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Newsbomb.gr:

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων αντιολισθητικών μέσων διεξάγεται η κυκλοφορία επί της λεωφόρου Διονύσου από το ύψος του γηπέδου του Διονύσου μέχρι το Πάρκο Ανατολής στην Νέα Μάκρη ενώ τα εκχιονιστικά δίνουν «μάχη» προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτούς τους κεντρικούς δρόμους του Διονύσου.

Τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών ΟΑΣΑ

Τα δρομολόγια στο συγκοινωνιακό δίκτυο ΟΑΣΑ εκτελούνται την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου κανονικά εκτός από τις παρακάτω γραμμές των όποιων η έναρξη θα καθυστερήσει λόγω των καιρικών φαινομένων και του παγετού που σημειώνεται σε ορισμένες περιοχές:

Λεωφορειακές Γραμμές

522 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΑΔΑΜΕΣ Α (ΚΥΚΛΙΚΗ)

523 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΑΔΑΜΕΣ Β (ΚΥΚΛΙΚΗ)

524 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΠΟΛΙΤΕΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

526 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΚΕΦΑΛΑΡΙ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

530 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΜΕΛΙΣΣΙΑ – Ν. ΠΕΝΤΕΛΗ

535Α ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΛΙΜΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

560 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ – ΜΟΡΤΕΡΟ – Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ

861 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΟΙΚ.ΤΙΤΑΝ

861Β ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΜΑΝΔΡΑ – ΒΙΛΙΑ – ΕΡΥΘΡΕΣ

Επιπλέον, για τον ίδιο λόγο, υπάρχουν γραμμές που προσωρινά πραγματοποιούνται τροποποιήσεις στη διαδρομή τους.

Το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται για τη λειτουργία των γραμμών και από τις ανακοινώσεις στην εφαρμογή OASA Telemetics και τις τηλεματικές στάσεις, καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

Δείτε την πορεία της χιονόπτωσης LIVE: