ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα - Δήμαρχος Διονύσου: «Δύσκολη κατάσταση - Μεγάλη προσοχή στον πάγο»

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα - Δήμαρχος Διονύσου: «Δύσκολη κατάσταση - Μεγάλη προσοχή στον πάγο»

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Επικίνδυνη η κατάσταση στον Δήμο Διονύσου έπειτα από την πυκνή χιονόπτωση στα Βόρεια Προάστια - Ο δήμαρχος Διονύσου και ο Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Αττικής, μιλούν στο Newsbomb.gr

Μεγάλη προσπάθεια για να παραμείνει ανοιχτό ολόκληρο το οδικό δίκτυο στον Δήμο Διονύσου καταβάλλουν τα αρμόδια κλιμάκια εξαιτίας της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα.

Λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που σημειώθηκε τις προηγούμενες ώρες στα Βόρεια Προάστια, μηχανήματα του Δήμου Διονύσου από το πρωί της Τετάρτης (8/02) επιχειρούν ρίχνοντας αλάτι να επιτρέψουν την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, τόνισε στο Νewsbomb.gr ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους.

«Προσπαθούμε να κρατήσουμε το πρωτεύον οδικό δίκτυο καθαρό και μπαίνουμε και στο δευτερεύον. Είναι η τέταρτη ημέρα σήμερα γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλα τα παιδιά και όλη την ομάδα», σημειώνει ο κ. Καλαφατέλης.

Ο δήμαρχος συνιστά ωστόσο προσοχή στους κατοίκους της περιοχής λόγω του πάγου και των πολικών θερμοκρασιών. «Το πρόβλημα είναι ο πάγος και οι χαμηλές θερμοκρασίες Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ακόμα και από τους πεζούς».

Παρά τις προσπάθειες του Δήμου και παρότι φαίνεται να «ανοίγει» ο καιρός, ο κ. Καλαφατέλης υπογραμμίζει ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη. «Είναι δύσκολα τα πράγματα, ειδικά για το δευτερεύον οδικό δίκτυο. Εκεί μπαίνουμε και ρίχνουμε αλάτι», αναφέρει.

Στους μεγάλους δρόμους του Δήμου, κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά: «Διονύσου, Κρυονερίου, Μαραθώνος, Χελμού, Θησέως, Τραπεζούντος όλες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες του Δήμου είναι ανοιχτές. Όσο περνάει η ώρα ανοίγει και το δευτερεύον δίκτυο», σημειώνει ο κ. Καλαφατέλης

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Αττικής, Βασίλειος Κόκκαλης τονίζει στο Newsbomb.gr ότι στην Περιφέρεια Αττικής δεν υπάρχουν προβλήματα στους δρόμους.

«Σε δρόμους που δεν είναι κεντρικοί, χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Είναι πολύ επικίνδυνο για τα αυτοκίνητα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης.

Συμπληρώνει πως συνεχώς τα μηχανήματα της Περιφέρειας, επιχειρούν συνεχώς

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Χιόνια στα βόρεια προάστια

Αρκετοί είναι οι δρόμοι των βορείων προαστίων της Αττικής που έχουν ντυθεί στα άσπρα, με τις στενές οδούς να παραμένουν γεμάτα χιόνι. Το τσουχτερό κρύο επιμένει με αποτέλεσμα τα χιόνια να παραμένουν στην άσφαατο, στις στέγες, στις αυλές, στα αυτοκίνητα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Newsbomb.gr:

Φωτογραφίες από τα χιονισμένα Μελίσσια:

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων αντιολισθητικών μέσων διεξάγεται η κυκλοφορία επί της λεωφόρου Διονύσου από το ύψος του γηπέδου του Διονύσου μέχρι το Πάρκο Ανατολής στην Νέα Μάκρη ενώ τα εκχιονιστικά δίνουν «μάχη» προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτούς τους κεντρικούς δρόμους του Διονύσου.

Στα κατάλευκα «ντύθηκε» η Δροσιά - Δείτε εικόνες

Στη Δροσιά το παχύ χιόνι έχει καλύψει τους δρόμους.

Εκχιονιστικά ανοίγουν δρόμους και στην Πεντέλη

Πυρετωδώς εργάζονται και οι εργαζόμενοι στον δήμο Πεντέλης με εκχιονιστικά μηχανήματα και ρίχνοντας αλάτι ώστε να παραμείνει καθαρό το οδικό δίκτο και να απομακρυνθεί το χιόνι

Κλειστοί δρόμοι στην Αττική - Καθυστερήσεις στα δρομολόγια των ΜΜΜ

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων η ΕΛΑΣ προχώρησε στην απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στα εξής οδικά δίκτυα:

  • Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής).
  • Καθ' όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρό αυτών οδικό δίκτυο.

ΟΑΣΑ: Καθυστερήσεις σε δρομολόγια λεωφορειακών γραμμών

Τα δρομολόγια στο συγκοινωνιακό δίκτυο ΟΑΣΑ εκτελούνται την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου κανονικά εκτός από τις παρακάτω γραμμές των όποιων η έναρξη θα καθυστερήσει λόγω των καιρικών φαινομένων και του παγετού που σημειώνεται σε ορισμένες περιοχές:

Λεωφορειακές Γραμμές

522 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΑΔΑΜΕΣ Α (ΚΥΚΛΙΚΗ)

523 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΑΔΑΜΕΣ Β (ΚΥΚΛΙΚΗ)

524 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΠΟΛΙΤΕΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

526 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΚΕΦΑΛΑΡΙ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

530 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΜΕΛΙΣΣΙΑ – Ν. ΠΕΝΤΕΛΗ

535Α ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΛΙΜΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

560 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ – ΜΟΡΤΕΡΟ – Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ

861 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΟΙΚ.ΤΙΤΑΝ

861Β ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΜΑΝΔΡΑ – ΒΙΛΙΑ – ΕΡΥΘΡΕΣ

Επιπλέον, για τον ίδιο λόγο, υπάρχουν γραμμές που προσωρινά πραγματοποιούνται τροποποιήσεις στη διαδρομή τους.

Το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται για τη λειτουργία των γραμμών και από τις ανακοινώσεις στην εφαρμογή OASA Telemetics και τις τηλεματικές στάσεις, καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

Δείτε την πορεία της χιονόπτωσης LIVE:

Επιμένει ο χιονιάς - Νέα επικαιροποίηση από την ΕΜΥ

Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα συνεχίζει να... επιβάλλει τους δικούς της κανόνες και η ταλαιπωρία συνεχίζεται για τέταρτη μέρα. Μάλιστα, θα ακολουθήσουν έντονα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας, με την ΕΜΥ να επικαιροποιεί το έκτακτο δελτίο καιρού.

Σύμφωνα με αυτό και η Αττική μεταξύ άλλων θα συνεχίσει να δέχεται μεγάλο όγκο χιονιού κυρίως στα βόρεια τμήματά της. Για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Αναλυτικά, για σήμερα Τετάρτη (08/02/2023)

Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Επιπλέον ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη (09/02/2023), ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Σχετικές ειδήσεις