ΕΛΛΑΔΑ

Ευθύμιος Λέκκας στο Newsbomb.gr: Τα θέματα που συζητήθηκαν στο Μαξίμου για τους σεισμούς στην Ελλάδα

Ευθύμιος Λέκκας στο Newsbomb.gr: Τα θέματα που συζητήθηκαν στο Μαξίμου για τους σεισμούς στην Ελλάδα

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου για την αντισεισμική προστασία - Ο Ευθύμιος Λέκκας αναλύει στο Newsbomb.gr τα θέματα που συζητήθηκαν

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου για ζητήματα προσεισμικού ελέγχου και αντισεισμικής προστασίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου με στόχο την πρόληψη και προετοιμασία σε περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού στη χώρα.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας μίλησε στο Newsbomb.gr για τη συζήτηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου και τα θέματα που ανέλυσαν σε πρώτο επίπεδο με τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του. «Έγινε μια συνολική συζήτηση για τη βελτίωση της αντισεισμικής θωράκισης της χώρας.», είπε χαρακτηριστικά ο σεισμολόγος.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα συζητήθηκαν θέματα κανονιστικών και σεισμικών διατάξεων, θέματα ελέγχων στα κτήρια, ενώ έγινε πρόταση για νέες μελέτες για τον χάρτη αντισεισμικής διακινδύνευσης της χώρας. Επιπλέον σύμφωνα με τον καθηγητή έγινε συζήτηση για να πραγματοποιηθούν εκπαιδεύσεις στα σχολικά συγκροτήματα σε περίπτωση σεισμού και γενικότερα αναφέρθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την αντισεισμική θωράκιση της χώρας. «Την επόμενη Τετάρτη θα υπάρχουν λεπτομέρειες. Τώρα έγινε μια πρώτη συζήτηση», σημείωσε ο κ. Λέκκας.

Στο τέλος ο καθηγητής επισήμανε σχετικά με την ανθεκτικότητα των κτηρίων και των σχολικών υποδομών στη χώρα σε περίπτωση σεισμού ότι «Πάντα υπάρχει κίνδυνος. Τα μέτρα θα προκύψουν μετά την όλη διαδικασία. Οι συζητήσεις γίνονται σε προληπτικό επίπεδο.»

Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση αυτή θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.