ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Αύριο, Παρασκευή, τα πρώτα αποτελέσματα της ταυτοποίησης των θυμάτων μέσω DNA

Τέμπη: Αύριο, Παρασκευή, τα πρώτα αποτελέσματα της ταυτοποίησης των θυμάτων μέσω DNA
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Για μια αργή και επίπονη διαδικασία έκανε λόγο η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλώντας για την ταυτοποίηση των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Αύριο, Παρασκευή (02/03) αναμένεται να βγουν τα περισσότερα αποτελέσματα της διαδικασίας ταυτοποίησης με τη μέθοδο του DNA για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα, στον ΣΚΑΪ 100,3.

Πρόκειται για μια αργή και επίπονη διαδικασία, τόνισε η κυρία Γκάγκα προσθέτωντας ότι «ακόμη ανασύρονται νεκροί από το τρένο». Συνολικά οι αγνοούμενοι που έχουν δηλωθεί από τις οικογένειές τους ανέρχονται σε 54 ανέφερε στη συνέχεια.

Εξήγησε επίσης, ότι η διαδικασία ταυτοποίησης με τη μέθοδο του DNA είναι αργή και επίπονη και ανέφερε τα περισσότερα αποτελέσματα θα έχουν βγει αύριο.

Σχετικά με τους τραυματίες, σημείωσε ότι συνολικά στα νοσοκομεία διακομίστηκαν περίπου 80 εκ των οποίων οι 6 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής θεραπείας.

Η απόφαση είναι να μην δουν οι συγγενείς τους νεκρούς

«Η απόφαση είναι να μην δουν, να μην έρθουν σε επαφή οι συγγενείς με τους ανθρώπους που δεν ζουν πια, για να είναι λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους» τόνισε παράλληλα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η κυρία Γκάγκα.

Επίσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες της στο προσωπικό των νοσοκομείων όπου διακομίστηκαν τραυματίες, καθώς και στον κόσμο που ανταποκρίθηκε στην έκτακτη έκκληση για συλλογή αίματος.