ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Συγκλονίζει η μητέρα του «ήρωα» Αλικανιώτη - «Φώναζα, έκλαιγα... Ήθελα να τον αγκαλιάσω»

Τέμπη: Συγκλονίζει η μητέρα του «ήρωα» Αλικανιώτη  - «Φώναζα, έκλαιγα... Ήθελα να τον αγκαλιάσω»

Η μητέρα του 20χρονου Ανδρέα που με αυτοθυσία απεγκλώβισε τους συνταξιδιώτες του από το Intercity συγκινεί με τα λόγια της 

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης έχει συγκινήσει το πανελλήνιο με τη γενναιότητα που επέδειξε στο δυστύχημα των Τεμπών, σώζοντας τις ζωές τουλάχιστον 10 επιβατών του μοιραίου Intercity στο οποίο επέβαινε και ο ίδιος.

Αψηφώντας τον κίνδυνο, ο 20χρονος φοιτητής, έσπασε τα τζάμια από το δεύτερο βαγόνι του τρένου και απεγκλώβισε τους συνταξιδιώτες του.

Μιλώντας στο Action24, η μητέρα του Φωντάνα Βλάχου Αλικανιώτη συγκινεί μιλώντας για τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε όταν ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν.

« Τον έπαιρνα τηλέφωνο το βράδυ και δεν το σήκωνε, αυτό με ξένησε. Αργότερα με πήρε τηλέφωνο από τον φίλο του και μου είπε τι συνεβη. Αρχικά νόμιζα ότι μου κάνει πλάκα ότι είναι ένα αστείο. Πετάγομαι από το κρεβάτι και λέω δεν είναι δυνατόν. Κλείνω τις πόρτες και άρχισα να φωνάζω, να κλαίω, έτρεμα. Ήταν απερίγραπτο, σαν κρίση πανικού», ήταν η πρώτη αντίδραση της μητέρας.

Ύστερα επικοινώνησε ξανά με τον γιο της και όπως είπε, παρότι τη διαβεβαίωνε ότι είναι καλά εκείνη δεν το πίστευε: «''Μαμά είμαι καλά'', είμαι όρθιος μου είπε. Εγώ φοβόμουν δεν μου λέει την αλήθεια. Δεν είχε καταλάβει τα εγκαύματα και όταν ξαναπήρα μου είπε ότι είναι βαριά τραυματισμένος... Ήθελα να τον κρατήσω στην αγκαλιά μου και να δω όντως τι έχει το κορμί του», κατέληξε η κυρία Αλικανιώτη «λυγίζοντας» στον τηλεοπτικό αέρα.

Σχετικές ειδήσεις