ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ζωή Ράπτη - Η κατάσταση των τραυματιών - Τι γίνεται αν δεν ταυτοποιηθεί κάποια σορός

Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου γίνεται η αναγνώριση των νεκρών
NEWSBOMB.GR/ΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, μίλησε για την κατάσταση των τραυματιών και πώς συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης των νεκρών του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.   

Η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, ήταν από το πρωί της Τρίτης (01/03/2023) στη Λάρισα, συντονίζοντας τα ειδικά κλιμάκια ψυχολόγων και ψυχιάτρων, για την υποστήριξη των τραυματιών και των συγγενών των θυμάτων.

Μέχρι σήμερα, 40 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο, ενώ πέντε είναι σοβαρά και νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αυτή τη στιγμή. Η διαδικασία ταυτοποίησης των νεκρών συνεχίζεται και σύμφωνα με την Υφυπουργό, θα χρειαστούν άλλες δύο ημέρες περίπου, μέχρι να ολοκληρωθεί. «Ελπίζουμε ότι όλοι θα ταυτοποιηθούν» είπε η κυρία Ράπτη στον ΣΚΑΪ. «Αν υπάρξουν άνθρωποι που δεν ταυτοποιηθούν, υπάρχουν και κάποιες άλλες μέθοδοι, με συλογή στοιχείων από τον τόπο του δυστυχήματος» πρόσθεσε.

«Πλέον δεν υπάρχουν αγνοούμενοι», τόνισε και εξήγησε ότι υπάρχουν 57 νεκροί και οι συγγενείς έχουν δηλώσει 56 αγνοούμενους.

«Δεν είχαμε καμιά βοήθεια από την εταιρεία» τόνισε η Ζωή Ράπτη. Η εταιρεία ήταν απούσα και όταν το ΕΚΑβ πήγε, μέχρι και χθες δεν ξέραμε πού καθόταν ο καθένας, πρόσθεσε.

«Είναι οι πιο δύσκολες στιγμές που έχουμε ζήσει όλοι» ανέφερε η υφυπουργός Υγείας. «Και ο δικός μου γιος είχε ταξιδέψει πρόσφατα με αυτό το τρένο, για να μην οδηγήσει και κινδυνεύσει». Ο πόνος αυτών των ανθρώπων δεν μπορεί να θεραπευτεί, θα πρέπει να μιλήσουν με ειδικούς για να βοηθηθούν όσο γίνεται, κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Όλες οι εξελίξεις από τη χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία της Ελλάδας

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Κραυγή αγωνίας συγγενών: «Οι άνθρωποί μας δεν είναι σε καμία λίστα»