ΥΓΕΙΑ

Τέμπη: Ειδικά κλιμάκια στα νοσοκομεία για την ψυχολογική υποστήριξη τραυματιών και συγγενών

Τέμπη σύγκρουση τρένων
MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στη Λάρισα μεταβαίνει η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη για τον συντονισμό των κλιμακίων ψυχολογικής υποστήριξης. 

Κλιμάκια επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας συγκροτήθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες, με εντολή της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη. Αποτελούνται από ψυχιάτρους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς και επιχειρούν στα νοσοκομεία διακομιδής των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, για την υποστήριξη των τραυματιών και των οικογενειών τους.

Ειδικότερα, στα νοσοκομεία υποδοχής τραυματιών της Λάρισας, συγκροτήθηκαν κλιμάκια από την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς και φορέων Ψυχικής Υγείας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, εποπτευόμενων από το Υπουργείο Υγείας, που λειτουργούν στη Θεσσαλία (ΘΕΨΥΠΑ, ΕΠΑΨΥ, Αποστολή, Συνειρμός).

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ από την Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου και στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» από κλιμάκιο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Οι τραυματίες, που διεκομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης υποστηρίζονται από τον φορέα ΕΨΥΚΑ.

Έκτακτη έκκληση για αίμα

Παράλληλα, το ΕΚΕΑ απευθύνει έκκληση στους πολίτες να συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια ανακούφισης των θυμάτων της τραγωδίας, προσφέροντας αίμα στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας σε όλη τη χώρα.

Στο διαδραστικό χάρτη της ιστοσελίδας του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν ποιες μονάδες αιμοδοσίας υπάρχουν ανά περιοχή.

Επίσης, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καλεί τους πολίτες να προσέλθουν στις υπηρεσίες αιμοδοσίας όλων των νοσοκομείων της χώρας για εθελοντική αιμοδοσία. Ήδη διοργανώνεται έκτακτη αιμοδοσία στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, από τις 09:00 έως τις 14:00, από τα δύο νοσοκομεία της πόλης σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Διαβάστε επίσης:

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Έκτακτη έκκληση για αίμα

Σύγκρουση τρένων - Τέμπη: «Πρόκειται για μια μαζική τραγωδία» λέει η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεοντάρη

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - Μαθιόπουλος: Ίσως ζήσουμε ακόμα πιο δύσκολες στιγμές τις επόμενες ώρες