ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: «Δεν μπορεί να είναι το παιδί μου» - Θρήνος στην κηδεία της Αθηνάς

Τέμπη: «Δεν μπορεί να είναι το παιδί μου» - Θρήνος στην κηδεία της Αθηνάς
Η κηδεία της 34χρονης Αθηνάς Κατσάρα
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Τραγωδία στα Τέμπη: Η 34χρονη Αθηνά, μητέρα ενός μικρού παιδιού, θύμα του πολύνεκρου δυστυχήματος κηδεύεται στην Κατερίνη, ενώ ο σύζυγός της που ήταν κι εκείνος στο τρένο παραμένει στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Σε βαρύ κλίμα και με λυγμούς των συγγενών και φίλων ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία της 34χρονης Αθηνάς Κατσαρά στον Ιερό Αγίας Άννας στην Κατερίνη.
Η 34χρονη μητέρα επέβαινε στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε στα Τέμπη.

Αποστολή: Χάρης Γκίκας

Κατά την έξοδο του φέρετρου ακούγονται κραυγές από τη μητέρα της που δεν μπορεί να πιστέψει ότι το παιδί της έφυγε. Ο σύζυγός της με τον οποίο ταξίδευαν μαζί συνεχίζει να νοσηλεύεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο της Λάρισας και δεν παρευρέθηκε στην κηδεία.

«Αγάπη μου! Κορίτσι μου! Αθηνά μου!» φώναζε η χαροκαμένη μητέρα. «Δεν μπορεί να είναι το παιδί μου, είναι άδικο.»

Η γυναίκα καθόταν στο 5ο βαγόνι, ωστόσο, είχε πάει στο κυλικείο την ώρα που έγινε το μοιραίο. Η Αθηνά ήταν από τα πρώτα άτομα που ταυτοποιήθηκε και η πρώτη που κηδεύεται. Στο μεταξύ υπάρχουν ακόμα γονείς που δεν ξέρουν τι έχουν απογίνει τα παιδιά τους.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την Αγία Άννα Κατερίνης. Η σορός της έφτασε πριν λίγο στην εκκλησία μέσα σε λευκό σφραγισμένο φέρετρο.

Η απόφαση για τα σφραγισμένα φέρετρα, όπως και για την ταυτοποίηση των σορών μόνο μέσω DNA, πάρθηκε καθώς οι σοροί είναι μη αναγνωρίσιμες, άλλες απανθρακωμένες και άλλες διαμελισμένες. Όπως τόνισε η Μίνα Γκάγκα είναι μια πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία για τους συγγενείς.

Ψυχολόγοι παρακολουθούν τις οικογένειες των θυμάτων για να τους βοηθήσουν. Ο πόνος είναι μεγάλος. Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 57, ενώ οι ταυτοποιήσεις έχουν ξεκινήσεις από την πρώτη στιγμή.

Δείτε φωτογραφίες του Νewsbomb.gr:

Συγκινητικά τα λόγια όσων την ήξεραν

Συγκλονισμένοι είναι όλοι οι κάτοικοι της Κατερίνης ακόμα και εκείνοι που δεν την γνώριζαν προσωπικά. Όσοι την γνώριζαν μιλούν με τα καλύτερα λόγια και δεν μπορούν να κρύψουν τη θλίψη τους. «Ήταν ένας άγγελος, όλοι την αγαπούσαν», είπε μια συγχωριανή της.

Στην εκκλησία έχουν μαζευτεί και άνθρωποι του Ερυθρού Σταυρού, τους οποίους ζήτησε η οικογένεια, προκειμένου να βοηθήσουν σε κάποιον τυχόν έκτακτο περιστατικό.

Η Αθηνά, η οποία ήταν μητέρα ενός αγοριού μόλις δύο ετών, βρισκόταν στο μοιραίο δρομολόγιο μαζί με τον σύζυγό της. Το ζευγάρι είχε γνωριστεί στην Κατερίνη και είχε παντρευτεί το 2019. Επαγγελματικά είχαν εργαστεί σε αρκετά μπαρ της πόλης. Η Αθηνά ήταν αδελφή του ποδοσφαιριστή του ΣΦΚ Πιερικός, Βασίλη Κατσάρα.

krinilive.gr

Σπαρακτική ανάρτηση του αδερφού της 34χρονης

Ο αδελφός της αναζητούσε πληροφορίες για την 34χρονη κοπέλα από την Κατερίνη μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Ο ίδιος ανακοίνωσε την απώλεια της αγαπημένης του αδελφής με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook.

«Η αδερφούλα μου δεν είναι πια κοντά μας...», έγραψε συγκλονισμένος ο νεαρός αθλητής.

Ταυτοποιήθηκαν 52 θύματα από την τραγωδία στα Τέμπη

Συνολικά 52 θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών έχουν ταυτοποιηθεί με τη μέθοδο του DNA, όπως ανακοινώθηκε από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ενώ 14 οικογένειες έχουν ενημερωθεί από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της Eλληνικής Aστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους, με την επώδυνη αυτή διαδικασία να συνεχίζεται.

Στα εργαστήρια η διαδικασία ταυτοποίησης διεξάγεται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και έχει διακοπεί οποιαδήποτε άλλη εργασία προκειμένου να διεκπεραιωθεί όλη η διαδικασία της ταυτοποίησης το ταχύτερο δυνατόν.

Επιπλέον η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε πως έχουν συγκεντρωθεί κάποια προσωπικά αντικείμενα των επιβατών που βρέθηκαν στο σημείο. Για την παραλαβή τους οι επιβάτες και οι συγγενείς των θυμάτων μπορούν να επισκέπτονται το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών και να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2495093510 - 14.

Σχετικές ειδήσεις