ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ο σταθμάρχης είχε ενημερωθεί ότι το εμπορικό τρένο είχε ξεκινήσει την πορεία του προς Αθήνα

Τέμπη: Ο σταθμάρχης είχε ενημερωθεί ότι το εμπορικό τρένο είχε ξεκινήσει την πορεία του προς Αθήνα
Eurokinissi

Ο σταθμάρχης Νέων Πόρων ενημέρωσε τον σταθμάρχη Λάρισας ότι το εμπορικό τρένο είχε ξεκινήσει την πορεία του προς Αθήνα - Συνεχίζονται οι έρευνες για την τραγωδία στα Τέμπη.  

Σε λάθος διάδρομο κινούνταν για 16 λεπτά ο συρμός, που οδήγησε στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σταθμάρχης των Νέων Πόρων είχε ενημερώσει τον σταθμάρχη της Λάρισας στις 23:05 ότι το εμπορικό τρένο έχει ξεκινήσει την πορεία καθόδου προς Αθήνα, με τον σταθμάρχη της Λάρισας να απαντά ότι έλαβε το σήμα.

Όλα αυτά καταγράφηκαν τόσο στο βιβλίο τηλεγραφημάτων όσο και στον εποπτικό πίνακα κυκλοφορίας αλλά και στο καταγραφικό συνομιλιών. Επί της ουσίας οι δύο σταθμάρχες επικοινωνούσαν μεταξύ τους για κάθε τι και η συνομιλία καταγραφόταν σε ένα ειδικό κουτί. Όλα αυτά δείχνουν ότι επί 16 λεπτά τα τρένα βρίσκονταν στην ίδια γραμμή.

Μάλιστα ο σταθμάρχης Λάρισας είχε περάσει από τον σταθμό Νέων Πόρων για να μάθει και συγκεκριμένα στις 22 και 23 Φεβρουαρίου. Την επόμενη μέρα - 24 Φεβρουαρίου - βρέθηκε στον σταθμό της Λάρισας και ξεκίνησε να εργάζεται εκεί, έχοντας ως προϋπηρεσία και τρεις εβδομάδες στην Καλαμπάκα.