ΕΛΛΑΔΑ

«Η κατάσταση στα Τέμπη έμοιαζε με πεδίο μάχης» - Συγκλονίζει ο γιατρός που χειρούργησε τραυματίες

«Η κατάσταση στα Τέμπη έμοιαζε με πεδίο μάχης» - Συγκλονίζει ο γιατρός που χειρούργησε τραυματίες
INTIME NEWS

«Ανάλογες καταστάσεις βλέπουμε σε πεδία μαχών», ανέφερε ο  Θεόφιλος Καραχάλιος, καθ. ορθοπεδικής Παν. Νοσ. Λάρισας, για την θανατηφόρα σύγκρουση στα Τέμπη

Ο γιατρός που χειρούργησε σχεδόν όλους τους τραυματίες του τρένου μίλησε στις «Συνδέσεις» και ανέφερε όλα όσα είδε από την πρώτη στιγμή και εξέφρασε την λύπη του και την συμπαράστασή του στις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

«Ανάλογες καταστάσεις βλέπουμε σε πεδία μαχών. Για να έχουμε μια σωστή αντιμετώπιση πρέπει να υπάρχουν οι διασώστες, το ΕΚΑΜ, το ΕΚΑΒ, η πυροσβεστική, τα νοσοκομεία που θα υποδεχτούν με γιατρούς και νοσηλευτές. Όλα αυτά στη συγκεκριμένη περίπτωση δουλέψανε πολύ καλά», είπε αρχικά ο Θεόφιλος Καραχάλιος, καθ. ορθοπεδικής Παν. Νοσ. Λάρισας.

Και συνέχισε αναφερόμενος στον λόγο το οποίο το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Λάρισας δέχτηκε μεγάλη πίεση. «Το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο έχει εκεί την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, δέχτηκε τους νεκρούς και δέχτηκε την κοινωνική πίεση από τους συγγενείς, το οποίο είναι και ανθρώπινο».

Να αναφέρουμε ότι ο γιατρός την ώρα που έγινε η θανατηφόρα σύγκρουση έλειπε στο εξωτερικό για λόγους επαγγελματικούς και εσπευσμένα επέστρεψε στη Λάρισα για να συνδράμει στην αποκατάσταση των τραυμάτων των ασθενών.

«Το σύστημα υγείας στάθηκε στα πόδια του παρά τις ελλείψεις απέναντι σε αυτή την καταστροφή», είπε και συνέχισε σχολιάζοντας όλα όσα ακούστηκαν σχετικά με την διαλογή ασθενών από τους διασώστες «δυστυχώς σε πεδία μαχών, σε μαζικές καταστροφές υπάρχουν πρωτόκολλα - αλγόριθμοι που επιλέγεις - διαλέγεις τον ασθενή που θα επιβιώσει. Αυτό μπορεί συναισθηματικά να μην το αντιλαμβάνεται ο κόσμος, αλλά αυτή είναι η μεθοδολογία για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων».

Θρίλερ με δύο αταυτοποίητα DNA από το φρικτό δυστύχημα

Σε εξέλιξη είναι ένα θρίλερ σχετικά με μία 23χρονη και έναν 34χρονο άντρα που ταξίδευαν με τη μοιραία αμαξοστοιχία και τα ίχνη τους έχουν χαθεί από τη στιγμή της τραγωδίας στα Τέμπη.

Τον απόλυτο εφιάλτη ζουν οι γονείς της 23χρονης Εριέττας, φοιτήτριας της Αρχιτεκτονικής, η οποία ταξίδευε με το τρένο του θανάτου. Οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τα ίχνη της 23χρονης, ενώ η Εριέττα δεν έχει έρθει σε επικοινωνία από το βράδυ της Τρίτης με τους γονείς της, οι οποίοι περιμένουν το τηλέφωνο να χτυπήσει για να μάθουν για την κόρη τους.

Σχετικές ειδήσεις