ΕΛΛΑΔΑ

«Μαρία Τσάλλα»: Πώς προσπάθησε να κρύψει τα ίχνη της -Τι δήλωσε ο λογιστής της στο Newsbomb.gr

«Μαρία Τσάλλα»: Πώς προσπάθησε να κρύψει τα ίχνη της -Τι δήλωσε ο λογιστής της στο Newsbomb.gr

Η Ρωσίδα κατάσκοπος κατάφερε να παραμείνει «αόρατη» χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία ενώ χάρη σε ένα «τέχνασμα» που εφηύρε προστάτευε πολύ καλά την επιχείρησή της, πριν την «ξεσκεπάσε» η ΕΥΠ.

Να κρύψει τα ίχνη της και από τις ελληνικές φορολογικές αρχές φέρεται πως επεδίωξε εξ αρχής η 35χρονη Ρωσίδα κατάσκοπος Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα, η γνωστή πλέον στο πανελλήνιο ως «Μαρία Τσάλλα».

Αυτό προκύπτει από τη μεθόδευση που ακολούθησε εγγράφοντάς την ατομική της επιχείρηση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο τον Ιανουάριο του 2020. Η Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα δήλωσε ως έδρα της ατομικής της επιχείρησης όχι την κατοικία της, αλλά την οδό Τζαφέρη 16 στο Γκάζι, πίσω από το μουσείο Μπενάκη.

Τι βρίσκεται στη Τζαφέρη 16; Βρίσκεται ένας χώρος φιλοξενίας εταιρειών που έχει διαμορφωθεί ως boutique office και φέρει την ονομασία «T16».

Στις υπηρεσίες που παρέχει η T16 περιλαμβάνεται και η δυνατότητα φορολογικής φιλοξενίας εταιρειών. Πως η ίδια η εταιρεία διαφημίζει αυτές τις υπηρεσίες; Αναφέρει τα εξής: «Επιλέξτε την T16 ως φορολογική έδρα της εταιρείας σας είτε για την ίδρυση μιας νέας εταιρείας είτε για τη μεταφορά τής υφιστάμενης εταιρείας σας και απολαύστε σημαντικά προνόμια. Δήλωση της δικής μας διεύθυνσης στην εφορία, για την ίδρυση (ή τη μεταφορά) την εταιρεία σας, αποφεύγοντας τις δεσμεύσεις της αγοράς ή της ενοικίασης δικού σας χώρου».

Η Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα επέλεξε την Τζαφέρη 16 ως έδρα για να αποφύγει πιθανά παρατράγουδα με φορολογικούς ελέγχους. Αυτό δείχνει πως δεν ήθελε να έρχεται σε απευθείας επαφή με τις αρχές.

Σε επικοινωνία που είχε το Newsbomb.gr με υπεύθυνο του χώρου της «Τ16» δήλωσε πως η ατομική επιχείρηση της «Μαρία Τσάλλα» δεν εμφανίζεται σήμερα στα μητρώα της.

Ακολούθως το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον λογιστή της «Μαρία Τσάλλα» τον Βασίλη Μπιτσίκο (Λογιστικό Γραφείο Ν -ΤAXIS), ο οποίος αρκέστηκε να δηλώσει πως η τελευταία επικοινωνία του με την πελάτισσά του έγινε πέρυσι. Δεν θέλησε να παράσχει οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Σίγουρα τα στοιχεία οικονομικής συμπεριφοράς και οι τραπεζικές συναλλαγές της Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα θα βρεθούν υπό το μικροσκόπιο των Αρχών, καθώς μπορεί να αποκαλύψουν άγνωστες πληροφορίες για τις εν Ελλάδι δραστηριότητές της.

Τo Newsbomb.gr στο κατάστημα της Ρωσίδας Παγκράτι

Ο φακός του Newsbomb.gr βρέθηκε στην οδό Αρριανού , όπου η Ιρίνα διατηρούσε κατάστημα με είδη χειροτεχνίας και πλεξίματος, αναζητώντας περισσότερα στοιχεία για τη μυστηριώδη γυναίκα.

«Δεν ήταν ένα πρόσωπο που κινούσε υποψίες», ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής που γνώριζε τη «Μαρία Τσάλλα», μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις:

«Μαρία Τσάλλα»: Πώς ξεσκέπασε η ΕΥΠ την Ρωσίδα κατάσκοπο... με το βελονάκι - Όλο το χρονικό

Ρωσίδα κατάσκοπος: Τo Newsbomb.gr στο Παγκράτι - Στο «μικροσκόπιο» τα ταξίδια της στο εξωτερικό

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Φάντασμα» για τους γείτονες η Ρωσίδα κατάσκοπος που εντοπίστηκε από την ΕΥΠ